Download gratis de Ciao tutti app!

Poggio Le Stalle – een droom van een agriturismo in Umbrië

Verscholen tussen de groene heuvels kun je vakantie vieren bij de Vlaamse Koen en Karen van Poggio Le Stalle. Ze laten je graag kennismaken met dit stukje Umbrië, waar ze als een blok voor vielen.

Een authentieke boerderij in Umbrië
Koen en Karen hadden al vele mooie plekken in Italië bezocht waar ze misschien wel zouden willen wonen. Maar pas toen ze op een prachtige agriturismo stuitten in het dorpje Macchie, niet ver van Amelia, waren ze verkocht. Ze waren direct gecharmeerd van deze achttiende-eeuwse boerderij die zijn naam dankt aan de stallen die er vroeger waren.

Het was niet alleen de agriturismo zelf, maar ook de rust en het natuurschoon in Umbrië die hun harten sneller deden kloppen. Net toen ze hadden besloten in het diepe te springen en de droom van een eigen agriturismo waar te maken, kwam corona. Maar Koen en Karen waren vastbesloten dat niets hun droom in de weg kon staan en zo verhuisden ze in de zomer van 2020 met het gezin naar het groene hart van Italië.

Ze hadden het geluk dat Poggio Le Stalle al in goede staat verkeerde toen ze het kochten. Er wachtten geen ellenlange verbouwingen en zelfs het zwembad was al klaar voor een verfrissende duik.

Slapen in de voormalige stallen
Er zijn vijf gastenkamers, elk voor twee personen, die zich in de voormalige stallen bevinden. Ze kregen een persoonlijke make over van Koen en Karen, door de toevoeging van kunst en design.

De kamers liggen allemaal op de begane grond, aan een lange gang die je halverwege ook kunt afsluiten. Zo ontstaat een gedeelte met twee kamers aan de ene kant en drie kamers aan de andere kant van de gang, wat fijn is als je bijvoorbeeld met een ander gezin vakantie viert.

Wat meteen opvalt als je Poggio Le Stalle binnenstapt, zijn de grote open woon- en leefruimtes die door middel van een boog van elkaar gescheiden zijn, maar tegelijkertijd in elkaar overlopen. Er is een grote woonkamer met open haard, een ontbijtkamer en een heerlijk grote woonkeuken waar je op elk moment van de dag meer dan welkom bent. Er is altijd wel een plekje te vinden om neer te strijken met een goed boek of een aperitivo.

Genieten van het buitenleven
Ook buiten is het goed toeven bij Poggio Le Stalle. Er is een groot zwembad in de tuin, met eromheen ligbedden, in de zon of in de schaduw voor als het te warm is.

Rondom de boerderij ligt een groot terras met een heerlijke pergola, waar je ’s ochtends bij mooi weer kunt ontbijten. Daaromheen zijn een aantal zitjes gemaakt, vanwaar je uitkijkt over de bossen, de vallei en de omliggende heuvels. Spectaculair, met dank aan alle tinten groen die je je maar kunt voorstellen.

Verder is Poggio Le Stalle gezegend met een fruitgaard met pruimen, peren en appels en staan er in de tuin ook vijgen-, walnoten- en kersenbomen. Er is ook een mooie groenten- en bloementuin, waar je gerust een kijkje mag nemen. Je vindt er niet alleen wilde bloemen en kruiden, maar ook een biologische moestuin.

Om het plaatje helemaal af te maken zijn er ook drie olijfboomgaarden. Tijdens je vakantie zul je de eigen olijfolie ongetwijfeld mogen proeven. In de toekomst kun je ook een van de olijfbomen van Poggio Le Stalle adopteren. Zo heb je je eigen, persoonlijke olijfboom in Umbrië. Een goede reden om af en toe even naar Umbrië te reizen om te zien hoe het met jouw olijfboom gaat!

Het kan niet anders dan dat je hier helemaal tot rust komt, met zoveel groen om je heen. Dat is precies het gevoel dat Koen en Karen kregen toen ze hier voor het eerst kwamen. Ze delen overigens niet alleen graag de rust en natuur van dit stukje Umbrië, maar ook al hun eigen gekweekte groenten en fruit, zelfgemaakte producten en andere lokale lekkernijen.

Ontdek de omgeving van Poggio Le Stalle
De ligging van Poggio Le Stalle is perfect. Het ligt precies tussen Perugia en Rome in, zodat je niet alleen Umbrië kunt verkennen, maar ook een stukje Lazio. Als je met het vliegtuig komt, rijd je in twee uurtjes van Rome Fiumicino naar Poggio Le Stalle; vanaf het vliegveld van Perugia is het ongeveer anderhalf uur rijden.

In de omgeving van Poggio Le Stalle kun je prachtig fietsen en wandelen, te midden tussen de olijfboomgaarden en heuvels vol wijnranken. Koen en Karen geven je graag tips en routebeschrijvingen van mooie tochten.

Poggio Le Stalle ligt niet ver van het stadje Amelia, een van de oudste plaatsen van Italië. Je vindt hier een archeologisch museum, met als pronkstuk een bronzen standbeeld van de Romeinse veldheer Germanicus, en een prachtig achttiende-eeuws houten theatertje. Daal ook af in het ondergrondse gedeelte van Amelia, waar je Romeinse cisterne, waterbekkens, kunt bewonderen.

Ook Orvieto, Narni en Todi zijn prima bestemmingen voor een uitstapje. Rijd zeker ook naar de Cascata delle Marmore, een indrukwekkende, kunstmatige waterval die door de Romeinen werd aangelegd.

Je kunt zoals gezegd ook de grens met Lazio oversteken en een rondje rondom het Lago di Bolsena maken of een weldadig bad nemen in de warmwaterbronnen van Viterbo.

Je vindt Poggio Le Stalle aan de Strada Macchie Castello 4 in Macchie (Amelia). Kijk voor meer informatie op de website van Poggio Le Stalle of neem contact op met Koen en Karen via info@poggiolestalle.com of via 0039-3998407911. Wil je alvast thuis wegdromen, volg Poggio Le Stalle dan via Facebook of via Instagram.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *