Home » City Walks - stadswandelingen » Ciao tutti City Walks in Perugia en Orvieto
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ciao tutti City Walks in Perugia en Orvieto

Umbrië wordt wel het groene hart van Italië genoemd, maar de regio kent ook een aantal schitterende steden en dorpen. Onze favorieten: Perugia en Orvieto, waar we jullie graag rondleiden aan de hand van een unieke wandelroute.

We nemen je zowel in Perugia als in Orvieto mee op pad langs alle moois, met natuurlijk tussendoor lekkere adresjes, bijzondere verhalen en fijne tips. De ideale manier om de mooiste en lekkerste plekken van Perugia en Orvieto te leren kennen!

Perugia-Umbrië

Prachtig Perugia
Perugia is de hoofdstad van Umbrië. Deze middeleeuwse stad ligt hoog op een heuvel en dat betekent dat je op tal van plekken kunt genieten van schitterende vergezichten. We richten onze blik tijdens deze City Walk echter vooral naar binnen, naar alle moois dat er in Perugia zelf te zien is: van het Palazzo dei Priori tot de Fontana Maggiore, van de Corso Vannucci tot de pittoreske Via dell’Acquedotto en de middeleeuwse Rocca Paolina.

De City Walk Prachtig Perugia is samengesteld door Saskia en Sylvia van Villa in Umbria. Zij wonen in Umbrië en hoewel ze zich vooral bezighouden met de verhuur van vakantiehuizen, gaan ze in hun vrije uurtjes graag op pad om alle pareltjes in Umbrië nog beter te leren kennen. In Perugia werden ze rondgeleid door Patricia Blanquart van Guide in Umbria, die als stadsgids álle mooie plekken van de stad weet te vinden. Treed gauw in het voetspoor van deze drie dames en geniet van prachtig Perugia!

Download Prachtig Perugia  voor € 3,99

Orvieto-Umbrië

Ontdek Orvieto
Ontdek Orvieto, een schitterende stad in het zuiden van Umbrië. Orvieto is gebouwd op een tufstenen plateau dat statig oprijst te midden van het groene landschap met wijngaarden, cipressen en olijfbomen. Al in de tijd van de Etrusken lag hier een stad, Volsinii genaamd, waardoor er nu in en om Orvieto schitterende overblijfselen van dit mysterieuze volk te vinden zijn. Orvieto dankt zijn bestaan dus aan de Etrusken maar zijn naam aan de Romeinen, die deze stad urbs vetus noemden, oude stad, vanwege de Etruskische wortels.

Orvieto is niet groot, maar bijzonder sfeervol. Je vergaapt je aan de schitterende façade van de Duomo, aan de kleurrijke fresco’s in deze kerk en aan de metersdiepe Pozzo di San Patrizio. Je slentert langs vele kerken en kerkjes, grotten, pleinen en palazzi, geniet van de ongedwongen sfeer en sluit de dag af met een glas wijn in de schaduw van de Duomo. Laat je verrassen door al het moois in Orvieto!

Ciao-tutti-City-Walk-Orvieto

Download Ontdek Orvieto  voor € 3,99

Geniet van al het moois in deze Umbrische parels!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *