Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ponte Tibetano di Sellano – spectaculaire hangbrug in Umbrië

Sinds afgelopen weekend kun je in Umbrië een spectaculaire wandeling over een hangbrug maken. En dan niet zomaar een hangbrug: de nieuwe Ponte Tibetano di Sellano is ruim vijfhonderd meter lang. Je ‘zweeft’ honderdvijfenzeventig meter boven de vallei waar in de diepte de rivier Vigi stroomt.

De eerste hangbrug in Umbrië

In dit artikel namen we je al mee naar verschillende hangbruggen in Italië, in onder meer Lombardije, Piemonte en Toscane. De Ponte Tibetano di Sellano is de allereerste hangbrug in Umbrië – en tegelijk een van de hoogste in heel Europa!

Een unieke ervaring tijdens je vakantie in Umbrië, als je geen last hebt van hoogtevrees. De start van het parcours over deze hangbrug ligt bij Sellano, een middeleeuwse borgo tussen Foligno en Spoleto.

Ruim duizend brugtreden brengen je naar Montesanto, aan de overkant van de vallei. Andersom is niet mogelijk, op de brug geldt eenrichtingsverkeer 😉

Je koopt een kaartje bij het infopoint in Sellano (of via deze link online), waar je ook de benodigde veiligheidsinstructies krijgt voor een goede oversteek. Op de website van de Ponte Tibetano di Sellano vind je alle details voor een wandeling over deze hangbrug.

Sellano – een van de mooiste dorpjes van Italië

Sellano behoort tot de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië. Het ligt ietwat verscholen in het groen van de Valnerina, maar is de moeite van een bezoekje meer dan waard.

Stap Sellano binnen via een van de twee overgebleven poorten, de Porta della Annunziata of de Porta Spoletina (die ook wel wordt aangeduid als de Porta di Santa Maria).

Bewonder onder meer het Palazzo Comunale, met een aantal mooie fresco’s uit de zestiende eeuw, de San Francesco (die in de volksmond ook wel de Madonna della Croce wordt genoemd) en de kleine maar fijne Santa Maria, met een prachtig gedecoreerde preekstoel van walnotenhout. In deze laatste kerk worden ook de resten van San Giolo bewaard, de patroonheilige van Sellano.

In Cammoro, in de buurt van Sellano, moet je zeker even de Santa Maria Novella bekijken, een ‘hangende’ kerk. Ook de moeite waard zijn de kastelen van Montesanto en Postignano en het Ecomuseo della Dorsale Appenninica Umbra.

met dank aan Visit Sellano en Umbria Tourism voor een aantal foto’s

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *