Home » Reizen door Italië » Pistoia » Traditie in het teken van de beer
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Traditie in het teken van de beer

Tijdens de blog tour #viraccontopistoia kregen we een meer dan warm welkom van de Compagnia dell’Orso. Na een bezoek aan Pistoia Sotteranea, het ondergrondse Pistoia, werden we opgewacht door twee ridders. ‘Siete sotto la nostra custodia,’ zo klonk het. Onder ‘bewaking’ van deze twee ridders werden we naar buiten geleid, naar de loggia van het oude ziekenhuis en het aangrenzende plein.

Hier wachtte de rest van de Compagnia ons op om ons te trakteren op een ware show, met muzikanten, vaandelzwaaiers en boogschutters. Geweldig om te zien met hoeveel passie deze mensen de geschiedenis van hun stad tot leven brengen – en zelf genieten en het tot in het puntje van hun tenen meebeleven. Een kleine impressie van de verrassing van de Compagnia:

Compagnia-dell-Orso (1) Compagnia-dell-Orso (3) Compagnia-dell-Orso (4) Compagnia-dell-Orso (6) Compagnia-dell-Orso (7) Compagnia-dell-Orso (8) Compagnia-dell-Orso (9)

Saskia’s hart werd vooral gestolen door de jonge Marco, die – net tien jaar oud – een van de trommelaars van de Compagnia is:

Compagnia-dell-Orso (10) Compagnia-dell-Orso (11)

Die trommel is best zwaar, zo voelden we, dus alle respect voor deze kleine trommelaar. Zijn ouders zijn meer dan trots op hem, en nog een beetje meer als ze zien dat hij samen met de bloggers op de foto mag. Saskia krijgt tijdens deze fotoshoot een van de vlaggen in haar handen – een eervol moment, om zo de beer van Pistoia te laten wapperen!

Compagnia-groepsfotofoto: Salvatore Rondine

Compagnia-dell-Orso (12)

Marco’s moeder vertelt dat ze zelfs elk jaar terugkomen van vakantie om op 25 juli in Pistoia te zijn. De Compagnia loopt dan namelijk ook mee in de historische stoet, en Marco is daar uiteraard bij. Wie dit jaar gaat kijken, moet namens ons dan ook even extra hard voor hem klappen!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *