Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek het pittoreske Pistoia!

Pistoia staat ook wel bekend als ‘klein Florence’. Het heeft alle sfeervolle elementen die een dagje Florence zo heerlijk maken, maar dan in alle rust: van een levendig piazza met fijne adresjes voor aperitivo en diner tot een kleurrijke markt, van een prachtige koepel à la Brunelleschi’s Duomo tot een campanile die een uniek uitzicht over de stad biedt.

© foto: Nicole Pasini | Viaggiare – uno stile di vita

Wij waren meteen verliefd op dit pareltje. Het was de bestemming van Saskia’s allereerste blog tour ooit (met een verblijf bij de charmante bed & breakfast All’Ombra del Tiglio) en het was liefde op het eerste gezicht. Die liefde bleek besmettelijk, want ook Willemijn verloor haar hart aan dit Toscaanse stadje. Zo zeer zelfs dat ze er in het huwelijksbootje stapte…

In 2017 mag Pistoia zich de culturele hoofdstad van Italië noemen. Een reden te meer om de stad met een bezoekje te vereren. Als je onze stadswandeling loopt, mis je geen enkel pareltje in Pistoia en zul je net als wij verliefd worden op dit pittoreske stadje!

Onze City Walk in Pistoia is ongeveer drie kilometer lang. Je maakt een ontdekkingstocht langs de hoogtepunten van het Piazza del Duomo, brengt een bezoek aan ondergronds Pistoia en aan het Museo Marino Marini, beklimt de campanile voor een schitterend uitzicht en geniet van lunch en apericena op Piazza della Sala. Buon divertimento!

Download deze unieke wandeling door Pistoia voor € 4,99 via onderstaande button en geniet van alle moois in dit Toscaanse pareltje!

Download City Walk Pistoia

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *