Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

CityLiveSketch – levensechte schetsen van Florence, Siena en Pisa

CityLiveSketch-Pietro-Cataudella (1)

Nee, dit is helaas niet een van onze notitieboekjes. Hoewel Saskia tijdens haar verblijf in Florence en Siena en de vele uitstapjes die ze van daaruit maakt, pagina’s vol aantekeningen schrijft, blijft het tekentalent beperkt tot hier en daar een droedel in de kantlijn.

Bovenstaand schrift is van Pietro Cataudella, een jonge, creatieve Siciliaan die al tekent sinds hij als kleine jongen een potlood vast kon houden. Het 24-jarige tekentalent, geboren en getogen in Marzamemi maar sinds een paar maanden student in Pisa, heeft ook een passie voor fotograferen en combineert beide disciplines nu door zijn mooiste schetsen op de plek zelf op de gevoelige plaat vast te leggen.

Zo zien we dus een tekening van de Duomo van Florence gefotografeerd voor diezelfde Duomo, de Toren van Pisa lekker scheef geschetst voor de originele toren:

CityLiveSketch-Pietro-Cataudella (2a) CityLiveSketch-Pietro-Cataudella (3) CityLiveSketch-Pietro-Cataudella (3a) CityLiveSketch-Pietro-Cataudella (4a) CityLiveSketch-Pietro-Cataudella (9) CityLiveSketch-Pietro-Cataudella (10)

Hij noemde zijn project #CityLiveSketch en verraste vrienden, familie en al gauw ook onbekenden met levensechte schetsen van steden. Afgelopen zomer reisde hij heel Sicilië over voor de mooiste schetsen en foto’s van Agrigento, Catania, Cefalù, Marzamemi, Noto, Palermo, Ragusa, Scopello en Syracuse.

CityLiveSketch-Pietro-Cataudella (12)

Nu hij voor zijn studie in Pisa woont, vereeuwigt hij de monumenten in Pisa, Florence, Siena en andere Toscaanse steden, dus als je nieuwsgierig bent naar meer, volg Pietro dan via Instagram of reis en kijk mee via zijn Flickr-pagina.

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *