Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

CityLiveSketch – levensechte schetsen van Siciliaanse kustdorpjes en beroemde Italiaanse monumenten

Nee, dit is helaas niet een van onze notitieboekjes. Hoewel Saskia tijdens haar verblijf in Italië altijd pagina’s vol aantekeningen schrijft, blijft het tekentalent beperkt tot hier en daar een droedel in de kantlijn.

Bovenstaand schrift is van Pietro Cataudella, een charmante creatieveling die al tekent sinds hij als kleine jongen een potlood vast kon houden. Het Siciliaanse tekentalent is geboren en getogen in Pachino, niet ver van Marzamemi.

Siciliaans tekentalent in Pisa

Sinds zijn studie woont hij in Pisa, maar hij keert nog vaak terug naar zijn Siciliaanse geboortegrond. Pietro heeft ook een passie voor fotograferen en combineert beide disciplines nu door zijn mooiste schetsen op de plek zelf op de gevoelige plaat vast te leggen.

Zo zie je bijvoorbeeld een tekening van de Duomo van Florence gefotografeerd voor diezelfde Duomo, de Toren van Pisa lekker scheef geschetst voor de originele toren en een illustratie van de Trevifontein vereeuwigd voor diezelfde fontein.

Levensechte schetsen van steden

Pietro doopte zijn project, waarmee hij ruim tien jaar geleden begon, CityLiveSketch. Hij verraste vrienden, familie en al gauw ook onbekenden met levensechte schetsen van steden. Hij reisde heel Sicilië over voor de mooiste schetsen en foto’s van Agrigento, Catania, Cefalù, Marzamemi, Noto, Palermo, Ragusa, Scopello en Syracuse.

Nadat hij voor zijn studie naar Pisa verhuisde, vereeuwigt hij de monumenten in Pisa, Florence, Siena en andere Toscaanse steden. Hij woont nog altijd in Pisa, maar hij pakt regelmatig zijn koffers voor nieuwe schetsen. Herken je alle plekken?

Als je nieuwsgierig bent naar meer, volg Pietro dan via Instagram. Via de website van CityLiveSketch lees je meer over deze Siciliaanse kunstenaar en kun je ook prints van zijn illustraties bestellen, desgewenst ook met Italiaanse monumenten op maat!

foto’s: Pietro Cataudella | CityLiveSketch

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Wies Kuppeveld

    Geweldig knap het past ook steeds in de foto,s .Dank je wel voor deze aflevering ,ik blijf naar de foto,s van deze aflevering kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *