Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

I Giardini di Pomona in de Valle d’Itria (mét trullo om te slapen)

Een oase van groen tussen de trulli, dat zijn I Giardini di Pomona, in Contrada Figazzano (langs de SP134, de weg tussen Locorotondo en Cisternino). In deze botanische tuinen van vijfentwintig hectare wortelen maar liefst achthonderd verschillende fruitbomen.

Meer dan de helft bestaat uit vijgenbomen, waardoor dit de grootste en belangrijkste collectie vijgenbomen in het Middellandse Zeegebied is. Er groeien Afghaanse vijgenbomen, maar ook Bosnische, Franse, Portugese, Albanese, Israëlische vijgenbomen, plus natuurlijk vijgenbomen van Italiaanse bodem.

Daarnaast vind je er granaatappelbomen, appel- en perenbomen (waaronder de Api Etoilée-appel die dankzij Pomona weer op Italiaans grondgebied groeit) en natuurlijk bomen vol sinaasappels en mandarijnen, grapefruits, citroenen, kersen, abrikozen, amandelen, moerbeien, kaki’s en kiwi’s, walnoten, pistachenoten en hazelnoten.

Op de meest vruchtbare plek van de tuin staat een kakiboom uit Nagasaki, de ‘zoon’ van de boom die op 9 augustus 1945 omviel en tussen de brokstukken werd gevonden. De boom groeit midden in een geurend doolhof van lavendel.

Tussen de bomen groeien ook veel kruiden (rozemarijn, tijm, salie, munt en citroengras) en wilde bloemen (klaprozen, wilde orchideeën); de bijenkorven zoemen van bedrijvigheid. Er wordt volledig biologisch en grotendeels zelfvoorzienend gewerkt, en dat ruik, zie en voel je in alles!

Slapen in een trullo in de tuin

Krijg je geen genoeg van deze groene oase? Je kunt ook blijven slapen bij I Giardini di Pomona! Op het terrein staat een trulli-complex met drie appartementen: Panché (voor vier personen), Vernèa (voor twee personen) en Dottato (voor vier personen). Via deze link vind je alle informatie plus de mogelijkheid te reserveren.

Praktische informatie I Giardini di Pomona

Je vindt I Giardini di Pomona in Contrada Figazzano 114, Cisternino (provincie Brindisi). Voor een bezoek zoek je op je navigatie naar Conservatorio botanico I giardini di Pomona, Cisternino, Brindisi.

De tuinen van Pomona zijn elke dag geopend, behalve op donderdag, van 9.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur.

Het is wel aan te raden om een paar dagen voorafgaand aan je bezoek even contact op te nemen (op de website van I Giardini di Pomona vind je alle details), zodat de eigenaar tijd kan vrij maken voor een rondleiding.

met dank aan I Giardini di Pomona voor de foto’s

Nog meer tips voor Puglia

Ga je op vakantie naar Puglia? We hebben al onze praktische tips voor je vakantie naar Puglia voor je op een rijtje gezet, van alle vluchten naar Puglia tot mooie accommodaties voor een onvergetelijke vakantie.

Onmisbaar als voorbereiding en/of voor onderweg: Mijn Puglia, een persoonlijke reisgids met veel fijne tips, unieke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden. Ga samen met Saskia op ontdekking in Puglia en je zult de prachtige regio voor altijd in je hart sluiten! Bestel Mijn Puglia via deze link, met persoonlijke boodschap van Saskia.

Ook maakten we een paar handige online overzichtslijstjes:

*ontdek de mooiste plekken van Puglia
*10x proeven van Puglia
*de lekkerste Slow Food-adresjes in Puglia
*ontdek de mooiste stranden van Puglia
*slapen in een trullo in Puglia
*de mooiste masseria’s in Puglia

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *