Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Casa Domenica – proeven van prachtig Piemonte

Ruim tien jaar geleden vond Mario zijn droomhuis in het dorpje Monastero Bormida, dat hij Casa Domenica doopte. Na een zorgvuldige restauratie, met een knipoog naar de oude Piemontese stijlen, die grotendeels zijn behouden, creëerde hij in de ruim honderd jaar oude boerderij drie appartementen.

Elk appartement is van alle gemakken voorzien en warm, sfeervol en comfortabel ingericht. Via een eigen ingang kom je in de woonkamer met een compleet ingerichte keukenhoek en eetgedeelte. Er is één ruime slaapkamer in ieder appartement, met ruimte voor een extra bed. De badkamer is voorzien van douche, toilet en wastafel.

Elk appartement heeft televisie en wifi. Ook een privéterras of balkon ontbreekt niet. De appartementen bieden alle drie een grandioos uitzicht over het Piemontese landschap. Hier kom je helemaal tot rust, met om je heen veel groen.

Buiten wacht het zwembad, gevuld met eigen bronwater. Omdat de auto’s iets lager op het terrein geparkeerd worden, is er op het terrein voldoende gelegenheid om een rustig plekje te zoeken, of het nu op je eigen terras is of daarbuiten. Er is ruimte genoeg!

Buiten de schitterende omgeving en de comfortabele appartementen biedt Casa Domenica nog veel meer, zoals ontbijtservice op eigen terras, een broodjesservice (met krakend verse broodjes, bezorgd tot de voordeur) en een boodschappenservice. Bij aankomst staat er een heerlijke fles wijn te wachten om te toosten op al het moois dat voor je ligt.

Proef Piemonte!
Wie Piemonte wil ontdekken, is bij Mario in meer dan goede handen. Hij is namelijk niet alleen terecht trots op het huis, maar ook op de omgeving. Hij wil je maar wat graag laten zien waarom hij zo van deze streek houdt.

Zo wijst hij je graag de weg naar fijne adresjes om te eten. In Piemonte kun je nog heel betaalbaar uiteten gaan, naar bijvoorbeeld een pizzeria of naar een van de traditionele Piemontese restaurants waar je nooit weet wat je krijgt, alles is mogelijk en heel betaalbaar.

Ook een aanrader zijn de inmiddels beroemde Piemontese avonden van Casa Domenica. Heerlijk de hele avond eten en drinken aan een lange tafel buiten, alleen maar Piemontese gerechten passeren de revue.

In de tuin van Casa Domenica heeft Mario een authentieke pizzaoven gebouwd, die deel uitmaakt van een geweldige buitenkeuken met barbecue. Als het weer het toelaat, worden er pizza-avonden georganiseerd. Mario bakt in de op hout gestookte oven de lekkerste pizza’s die hij in punten opdient, zodat je diverse smaken kunt proeven. La dolce vita zoals je het altijd voor je ziet!

Mario helpt je graag als je een bezoek wil brengen aan een wijngaard (met natuurlijk ook een wijnproeverij) of aan een grappastokerij. Hij geeft suggesties voor wandeltochten met onderweg een Italiaanse lunch, met tips voor onvergetelijke diners onder de sterren en voor wat de regio Piemonte allemaal maar voor prachtigs te bieden heeft.

Wandelaars kunnen vanaf Casa Domenica al meteen de pas erin zetten. Op minder dan een uur rijden vind je bovendien het bijzondere Parco Beigua. Te paard de omgeving verkennen kan ook; Mario organiseert op verzoek een aantal mooie ritten.

Wil je even de rust achter je laten en heb je zin in een bruisend dagje? Je bent in ruim een uur in de grotere steden als Turijn, Genua, Milaan en Alessandria. Alle drie meer dan de moeite waard.

Mario komt zelf graag in Acqui Terme, met authentieke delicatessenwinkels, mooie kerken en een weldadige warmtebron in het centrum. Maar ook Ovada, Canelli en talrijke dorpjes met allemaal hun charmante karakter zijn de moeite van een bezoek waard.

Een dagje naar het strand is eveneens goed te doen, in ruim een uur lig je in het warme zand, zonder file, zonder stampvolle stranden en mét voldoende parkeergelegenheid.

Casa Domenica
Regione San Desiderio 54, Monastero Bormida (Asti)

www.casa-domenica.com | info@casa-domenica.com
0039-014488015 | 0039-3664242543

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. Een zalig adresje !

  2. Het ia inderdaad goed toeven bij Casa Domenica!
    Heerlijk, de pizza’s, welkom gevoel en – voor de liefhebber- zijn veel adresjes, routes, tips te krijgen.
    Mooie lokatie.
    Aanrader !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.