Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de San Giovenale, de oudste kerk van Orvieto

Je ziet hem al van ver hoog boven de daken van de stad uit steken, de Duomo van Orvieto. Een indrukwekkende kerk, zowel van buiten (met in het zonlicht schitterende mozaïeken en tot in detail uitgewerkte deuren) als van binnen, met kleurrijke fresco’s en gruwelijke afbeeldingen van de hel waarbij Dantes Inferno lijkt te verbleken.

Zó indrukwekkend zelfs, dat de andere kerken in Orvieto helaas vaak overgeslagen worden. Zonde, zeker wat de San Giovenale betreft, de oudste kerk van Orvieto.

Linda, die samen met haar man Steve in Rome The Beehive runt, maar al ongeveer tien jaar in Orvieto woont, neemt Saskia mee naar de San Giovenale, aan de rand van het stadje.

Linda: ‘Dit is de oudste kerk van Orvieto. Hij werd gebouwd in het jaar 1004, op de resten van een oude Etruskische tempel. Zeven rijke families die in die tijd in Orvieto woonden, zouden opdracht hebben gegeven voor de bouw van de kerk én voor de versieringen. Want hoewel het aan de buitenkant een eenvoudige dorpskerk lijkt, vind je in de kerk talrijke fresco’s. Ik kan er uren naar kijken en ontdek bij elk bezoek weer nieuwe details!’

Eigenlijk moet je deze fresco’s met eigen ogen zien, maar we geven alvast een voorproefje:

Je vindt de San Giovenale aan de Via Volsinia in Orvieto. De kerk is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.30 uur en van 15.30 tot 18.30 uur. Dankzij de ligging, aan het einde van het stadje, heb je hier ook prachtig uitzicht over de groene omgeving van Orvieto.

Nog meer moois in Orvieto
Nog veel meer moois in Orvieto vind je in onze City Walk Ontdek Orvieto, een unieke wandelroute door het centrum van de stad met tussendoor natuurlijk lekkere adresjes, bijzondere verhalen en fijne tips. De ideale manier om de mooiste en lekkerste plekken van Orvieto te leren kennen!

Download Ontdek Orvieto

De Ciao tutti City Walks zijn digitale uitgaven. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *