Download gratis de Ciao tutti app

Leggere – Steve McCurry schittert in Brescia

Dankzij boeken gaat er letterlijk en figuurlijk een nieuwe wereld voor je open. Het ritme van de letters op de pagina’s brengt je naar verre oorden, laat je bizarre avonturen beleven en genieten van ervaringen die in het dagelijks leven niet binnen handbereik liggen.

Steve McCurry laat dit schitterend zien in de tentoonstelling Leggere, met een selectie van zo’n zeventig foto’s met lezers in de hoofdrol, die nog tot en met 3 september 2017 te zien is in het Museo di Santa Giulia in Brescia.

Afghanistan, 2002 | © Steve McCurry

Je ziet mensen van over de hele wereld, in verlate straten of thuis, in oorlogsgebied of in een paradijselijke tuin. Allemaal hebben ze alleen oog voor hun boek, terwijl het oog van McCurry’s camera hen vastlegt.

Smerderevo, Servië, 1989 | © Steve McCurry
Sana’a, Yemen, 1997 | © Steve McCurry
Kabul, Afghanistan, 2002 | © Steve McCurry
Yangoon, Birma, 1995 | © Steve McCurry

Dankzij McCurry’s foto’s gaat de magie van het lezen nog meer leven. Het is fascinerend te zie hoe verdiept mensen kunnen zijn in een boek, zelfs als de wereld om hen heen lijkt om te vallen. Je reist van Afghanistan naar India, van Italië naar Turkije, waar je overal lezende mensen treft. Hiermee is Leggere een uniek eerbetoon aan het geschreven woord.

Chiang Mai, Thailand, 2012 | © Steve McCurry
Koeweit, 1991 | © Steve McCurry

Praktische informatie
De tentoonstelling Leggere maakt deel uit van het Brescia Photo Festival. Details als openingstijden, kaartjes etc. vind je op de speciale tentoonstellingswebsite.

De Vlaamse An mag rondleidingen geven in het museum, zodat je alle kunstschatten kunt ontdekken met uitleg, achtergronden en anekdotes in het Nederlands (voor minimum vijf en maximum vijfentwintig personen). Hiervoor kun je contact opnemen met An via info@gardaslowandmore.com.

Nog meer leesfoto’s
Nog veel meer prachtige foto’s met lezende mensen in de hoofdrol vind je in Steve McCurry’s fotoboek Lezen, met een voorwoord van Paul Theroux.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *