Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Liefde voor foto’s, foto’s voor de liefde

De voorbereidingen voor Willemijns bruiloft zijn in volle gang. Niet alleen nemen we verschillende locaties in Italië onder de loep, we zijn ook al op zoek naar de mooiste jurk voor de bruid en een echt Italiaans pak voor de bruidegom, de mooiste bloemen, de leukste uitnodigingen, fijne locaties voor de gasten die wat langer willen blijven en natuurlijk naar een fotograaf die deze bijzondere dag op een bijzondere manier vast kan leggen.

Het toeval wil dat we vorig jaar oktober in Solferino een Italiaans stel ontmoetten dat bruidsfoto’s maakt. Bijzonder mooie bruidsfoto’s, zo bleek al snel. Zoals vaak in Italië ontmoetten we Roberta en haar man in de plaatselijke bar, Pasticceria Arcobaleno. Terwijl wij twijfelden over de keuze aan mini-gebakjes voor bij het ontbijt, dronk Roberta naast ons een cappuccino.

Pasticceria-Arcobaleno Pasticceria-Arcobaleno2

Hoewel we in eerste instantie alleen oog hadden voor de mooie gebakjes en onze tanden in al die lekkernijen zetten, raakten we bij gebakje nummer drie aan de praat met onze buurvrouw. Het bleek haar favoriet te zijn – iets dat ze graag met ons deelde. We keken elkaar glimlachend aan; dit is nu precies waarom we zo van een Italiaanse koffiebar houden. Je maakt er altijd een praatje, met de barista of met een van de andere klanten, en je hoort er de leukste dingen over de buurt, de mensen, de bijzondere bezienswaardigheden…

Dankzij onze camera’s waarmee we de gebakjes fanatiek fotografeerden voor we ze opaten, kwam het gesprek al snel op fotografie. Roberta bleek namelijk een fanatiek fotografe die zich samen met haar man heeft gespecialiseerd in bruidsfotografie. Met hun bedrijf, Il Ritratto 28, maken ze de mooiste trouwreportages.

IlRitratto28-trouwen-fotografie

Wij keken elkaar opgetogen aan. Willemijns trouwplannen waren dan nog niet heel concreet, maar zo’n kenner zou ons vast kunnen helpen met praktische tips – en wie weet met een prachtige reportage.

Roberta belde haar man, met de vraag of hij niet even naar de bar kon komen met een paar albums. Dat deed hij maar al te graag, en al snel stonden we – samen met de andere gasten in de bar – helemaal verliefd naar andermans geluk te staren. Het motto van beide fotografen is een uitspraak van de beroemde fotograaf Henri Cartier-Bresson: ‘To take a photograph is to align the head, the eye and the heart.’ Dat zie je helemaal terug in hun foto’s. Kijk maar mee!

IlRitratto28-trouwen-fotografie-4 IlRitratto28-trouwen-fotografie-5 IlRitratto28-trouwen-fotografie-6 IlRitratto28-trouwen-fotografie-7 IlRitratto28-trouwen-fotografie-8 IlRitratto28-trouwen-fotografie-9 IlRitratto28-trouwen-fotografie-10 IlRitratto28-trouwen-fotografie-11 IlRitratto28-trouwen-fotografie-12

We kunnen niet wachten tot we jullie de foto’s met onze eigen Willemijn en haar grote liefde in de hoofdrol kunnen laten zien! Nog een paar maanden geduld…

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.