Download gratis de Ciao tutti app!

Borgo Belfiore – vakantieparadijs voor groot en klein in Le Marche

Een met fresco’s beschilderde villa, inclusief huiskapel, een oude frantoio (olijfpers) en bijbehorende boerderij, een centraal piazza… en dat alles te midden van bomen vol olijven, appels, peren, abrikozen, kersen en vijgen. Bij aankomst op het landgoed van Borgo Belfiore waan je je in een eeuwenoud Italiaans plattelandsdorpje.

Al snel ontdek je dat in die oude, compleet gerenoveerde villa en olijfschuur prachtige, comfortabele appartementen schuilen (dertien in totaal) en er tussen die bomen vol vruchten een heerlijk ruim zwembad is aangelegd. Deze charmante historische borgo (anno 1200-1750) is omgetoverd tot een waar vakantieparadijs.

Na je aankomst bij Borgo Belfiore geniet je op zondagmiddag van een echte Italiaanse aperitivo waar je desgewenst nader kennismaakt met andere gasten en natuurlijk met de Nederlandse eigenaren, Pieter en Susanne, die zelf ook op het landgoed wonen. Zij verzorgen bovendien elke dinsdagavond een heerlijke cena (diner), met een aparte tafel voor de kinderen. De vijgentiramisù die ze vaak als dessert serveren is altijd een grote hit!

Wie het Italiaans koken zelf in de vingers wil krijgen, kan zich aanmelden voor een workshop pasta maken, gegeven door een onvervalst Italiaanse mamma en met behulp van niets anders dan een matarello (deegroller).

De overige avonden kun je uit eten gaan of lekker zelf koken in je appartement. De appartementen zijn ruim opgezet en geschikt voor twee tot zes personen. Dankzij de vele originele details en het deels antieke meubilair is de sfeer charmant en warm.

Rondom je appartement vind je allemaal fijne tuinen en terrassen. Een deel van het landgoed wordt gebruikt voor de verbouw van graan en zonnebloemen en daarnaast staan er mooie oude olijfbomen die de overheerlijke olijfolie van Borgo Belfiore leveren.

Midden in die olijfgaard ligt ook het grote zwembad (14 bij 7 meter) met kleine waterval en het daarmee verbonden ouder-kinderbad. Vanuit het water of vanaf de rand van het zwembad geniet je van prachtige vergezichten.

In de hangmatten en zitjes in de tuin trek je je heerlijk terug met een boek, terwijl het centrale piazza juist een ontmoetingsplek is, om samen te genieten van een heerlijk glas Verdicchio DOC (de huiswijn van Borgo Belfiore).

Naast het omheinde zwembad is er voor kinderen ook een speeltuintje en veel ruimte om ongedwongen samen te spelen. Auto’s blijven, behalve bij aankomst en vertrek, op de aparte parkeerplaats.

Op het dorpsplein, ongeveer drie minuten lopen van Borgo Belfiore, kan er gevoetbald worden en op het eigen terrein is er een jeu-de-boulesbaan.

Het kleine dorpje Montefortino bevindt zich op loopafstand van Borgo Belfiore. Ook de supermarkt is vlakbij (slechts vijf minuten rijden). Rijdt nog eens vijf minuten verder de berg op en je komt uit in het leuke plaatsje Arcevia, met gezellige cafés en terrasjes, slagers, een bakker en wederom een supermarkt.

Borgo Belfiore kijkt uit op het schilderachtige dorpje Piticchio – een bezoek aan dit juweeltje is een must. Wie van kunst en cultuur houdt bekijkt de barokke kerk van het nabijgelegen Serra San Quirico. Ook Fabriano is een charmant stadje, met een in heel Italië beroemd papiermuseum.

Speciale rondleidingen kunnen, bij voldoende belangstelling, voor je geregeld worden: een bezoek aan de biologische boerderij, imker of een van de wijnhuizen. In het najaar zijn er verschillende wijnfeesten, terwijl de wijnhuizen in het voorjaar vaak open dagen organiseren met proeverijen. De zomerfeesten zijn eveneens talrijk: van de Jamboree in Senigállia tot het Slakkenfeest in Montefortino.

Heb je trouwplannen? Borgo Belfiore is te vinden op www.deitaliaansedroom.nl. Hier vind je ook actuele recensies van de stellen die hun huwelijk bij Pieter en Susanne vierden. Al meer dan dertig Nederlandse stellen traden bij Borgo Belfiore in het huwelijk. Pieter en Susanne verzorgen de gehele bruiloft: van de planning tot de uitvoering.

Borgo Belfiore
Via Sant’Apollinare 70
60011 Montefortino di Arcevia (Ancona)

www.belfiore-italia.com | info@belfiore-italia.com
0039-07319107 | 0039-3341928296

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *