Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tulipandia – kleurrijke tulpentuin in de buurt van Grottammare

Het wordt voorjaar! In Le Marche vier je dit bij Tulipandia, de tulpenpluktuin in de buurt van Grottammare, die in april de deuren weer opent.

Sinds 2022 kun je hier in het voorjaar terecht om te genieten van de kleurenpracht van tienduizenden tulpen én om zelf een bosje tulpen te plukken.

Tulipandia is een idee van Elisa en Younes, twee jonge creatieve ondernemers die samen met familie en vrienden alle tulpenbollen hebben geplant. Met dank aan steun van de gemeente Grottammare laten ze dit jaar voor de derde keer veel mensen genieten van een tapijt aan tulpen.

Tapijt van tulpen

Bij Tulipandia vind je op de oppervlakte van een hectare zo’n tweehonderdduizend bloemen, in meer dan honderd verschillende soorten.

Tussen de kleurrijke tulpen schiet je de mooiste foto’s – of je nu kiest voor een van de aangewezen fotoplekken of de tulpen van dichtbij vastlegt.

Na een wandeling tussen de tulpen strijk je neer voor een lekkere picknick tussen de olijfbomen, aai je de alpaca’s of konijntjes en kun je deelnemen aan een van de verschillende workshops, die zowel voor volwassenen als kinderen worden georganiseerd. In het weekend vind je ook een aantal foodtrucks op het terrein van Tulipandia.

Tulpen voor thuis

Het leukste? Je mag de tulpen ook plukken voor thuis! Per persoon mag je twee tulpen gratis plukken. Meer plukken mag uiteraard ook, maar dan betaal je een euro extra per bloem. Ideaal voor een uniek boeket!

FlowerFarm – zomers bloemenveld

Vorig jaar organiseerden Elisa en Younes er na afloop van de bloeiperiode van de tulipani FlowerFarm, waarbij het terrein van Tulipandia verandert in een zomers bloemenveld.

Tot het einde van de zomer snuif je hier de geur van verschillende bloemen op en laaf je je aan de kleurenpracht van de door Elisa en Younes gekozen bloemsoorten. Plukken mag dan overigens alleen op specifieke data, om het bloemenveld zo lang mogelijk mooi te houden.

Welke bloemen er precies bloeien, hangt af van het moment van je komst. Elisa en Younes planten namelijk regelmatig nieuwe bloemen, om ervoor te zorgen dat de tuin altijd op z’n mooist is.

Ook dan zijn er verschillende fotoplekken en dieren voor de kleinste gasten, maar ook een kas vol dahlia’s en een plek voor zomerse aperitivo’s.

Praktische informatie Tulipandia

Wil je de tulpen met eigen ogen bewonderen? Je vindt Tulipandia aan Contrada San Giacomo 45 in Grottammare. De tulpentuin is toegankelijk voor honden (mits ze zijn aangelijnd).

De precieze openingsdatum voor 2024 moet nog worden vastgesteld. Volg Tulipandia via Facebook en/of Instagram voor het laatste nieuws en om virtueel mee te genieten van de tulpen.

foto’s: Tulipandia

Nog meer tuinen vol tulpen in Italië

In dit artikel tippen we nog meer tuinen vol tulpen in Italië, onder meer in de buurt van Milaan, bij het Gardameer en bij Rome.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *