Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek zes leuke markten in Le Marche

Een vakantie in Italië is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele markten. Of je nu gaat voor lokale delicatessen, voor antiek of voor een mooi souvenir, het is altijd heerlijk om te struinen langs de kraampjes en de markttaferelen met je camera vast te leggen.

olijven-markt

Vandaag geven we daarom zes tips voor bijzondere markten in de regio Le Marche:

Il Bello e il Buono al Pià – Ancona

Het mooie en het lekkere is elk eerste weekend van de maand te vinden in Ancona, aan de Corso Carlo Alberto. Een artistieke markt voor typische producten en handgemaakte spulletjes. Porselein, houtwerk, glaswerk, ansichten, klokken en wekkers: hier vind je werkelijk van alles en nog wat. Maar ook de lokale specialiteiten komen aan bod. Er valt van alles te proeven op deze markt, die niet voor niets il bello (het mooie) en il buono (het lekkere, het goede) verenigt. Een uitstekende combinatie!

Wekelijkse markt in Ascoli Piceno

Ascoli Piceno is niet alleen bekend van het mooie historische stadscentrum, maar ook van de wekelijkse markt op het prachtige Piazza del Popolo. In het hart van het oude centrum kun je elke zaterdagochtend, in de schaduw van de San Francesco, op zoek gaan naar de lekkerste groente, fruit en andere levensmiddelen. Vergeet niet ook wat olive ascolane mee te nemen: grote, groene olijven die gevuld en gefrituurd worden – een lokale specialiteit die in heel Italië bekend is.

olijven-Ascoli-Piceno

Sassonia sotto le Stelle – Fano

Op een sfeervolle locatie, in het Anfiteatro Rastatt in het oude centrum van Fano, is er de hele zomer elk weekend een leuke markt te bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus kun je tijdens Sassonia sotto le Stelle op zoek naar de creatieve en artistieke uitspattingen van lokale handwerklieden en kunstenaars. Een geweldige plek om echt originele souvenirs te kopen. De markt is er zowel op zaterdag als op zondag, vanaf een uur of zeven ’s avonds tot ongeveer middernacht.

Il Cappello di Paglia – Montappone

Aan strooien hoedjes geen gebrek in Montappone. Het middeleeuwse dorpje staat namelijk bekend om de productie van deze hoeden. Tijdens een bijzondere markt die elk jaar eind juli wordt gehouden, kun je de kunst van het hoeden maken een beetje afkijken bij een van de meer dan tweehonderd hoedenmakers. Durf je het toch niet aan om zelf aan de slag te gaan, dan kun je uiteraard ook een mooie zomerhoed kopen.

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Museo del Cappello, met de geschiedenis van de strooien hoed in tal van foto’s.

Mercanti in Pesaro – Pesaro

Pesaro ligt aan de kust en ademt een heel eigen sfeer. De stad kwam vooral op in de negentiende en twintigste eeuw, als badplaats voor de rijke Italianen. Tegenwoordig is de boulevard van Pesaro een heerlijke plek om een wandeling te maken tijdens een fijn dagje aan het strand.

Elke derde zondag van de maand (met uitzondering van augustus) moet je in het oude centrum van de stad zijn; dan vindt daar de rommel- en antiekmarkt plaats. Tussen de monumenten en palazzi van de stad vind je dan de meest bijzondere antiekwaren en curiosa, uitgestald op de kraampjes die door de straatjes slingeren.

Pesaro-Piazza-markt

Mercato del Libro Antico – Urbino

De antieke boekenmarkt van Urbino is echt zo’n plek om de sfeer van het verleden op te snuiven. Deze stad kent een lange traditie van het restaureren van antieke boeken; er is zelfs een speciale school voor in Urbino, die landelijke bekendheid geniet. Elke vierde zondag van de maand kun je iets meekrijgen van die bijzondere kunst en traditie, tijdens de boekenmarkt. Je kunt de markt vinden op het Piazza San Francesco, tussen acht uur ’s ochtends en zeven uur ’s avonds.

oude-boeken-Italie-klein

Nog meer tips voor je vakantie in Le Marche

Ga je op vakantie naar Le Marche? Check dan onze dubbeldikke digitale reisgids voor deze veelzijdige regio, met bijna zevenhonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel deze Special voor € 6,95

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, robuuste kastelen, schitterende stranden, fijne restaurants, enthousiaste wijnboeren, bijzondere villa’s en interessante musea, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *