Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Collio – een schitterend wijngebied in het noordoosten van Italië

Il Collio, een verborgen hoekje in het noordoosten van Italië, is een klein juweeltje… Heerlijke wijn, fantastisch eten, prachtige landschappen, bijzondere verhalen en vriendelijke bewoners.

Collio-Friuli-Venezia-Giulia (1) Collio-Friuli-Venezia-Giulia (2)

Il Collio is bij uitstek geschikt om per fiets of gehuurde Vespa verkend te worden – al kun je natuurlijk ook met de auto op pad.

De leukste plaatsjes om te bezoeken zijn Cormons, met een fijne wijnbar in het centrum; Gorizia, het stadje dat historisch en geografisch sterk verbonden is met Slovenië; Aquileia, waar je mooie mozaïeken kunt bewonderen; Grado met prachtige stranden; het betoverende Cividale; het prachtige Udine en natuurlijk het bijzondere karstgebied.

Grado-Friuli-Venezia-Giulia

In Capriva del Friuli is vooral bakker Jordan een begrip. Van het verse brood tot de zoete hapjes, laat je hier gerust verleiden door al het lekkers! Andere specialiteiten van dit gebied zijn de lokaal geproduceerde prosciutto van D’Osvaldo en de aceto van Sirk. Da non perdere!

Relais Russiz Superiore

Boven op een van de heuveltjes van Il Collio vind je een historische villa genaamd Relais Russiz Superiore. Hier hoor je niets dan de vogeltjes die fluiten en lijkt het of je van de rest van de wereld bent afgesloten door de wijngaarden die je aan alle kanten omringen.

Al snel komt het enthousiaste, vriendelijke personeel van Relais Russiz Superiore aangesneld, om je koffers aan te nemen en je uit te nodigen om plaats te nemen in de tuin, om even lekker bij te komen van de reis terwijl zij de check-in regelen. Nu kan de vakantie pas echt beginnen!

Relais-Russiz-Superiore-Friuli-Venezia-Giulia-2

Een verblijf bij Relais Russiz Superiore betekent op en top ontspanning. De historische villa ligt (net als de aangesloten foresteria) op een unieke en prachtige plek, waar totale rust en stilte heersen. Alleen de dieren die de heuvels bewonen halen je af en toe uit je dagdromen, door hun geritsel of vrolijke geluidjes. ’s Avonds kun je op de heuvel, zeker in de zomer, meer dan eens een schitterende sterrenhemel en een volle maan bewonderen.

Het personeel van Relais Russiz Superiore doet er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ze geven graag tips voor de beste restaurants en osteria’s in de omgeving en reserveren desgewenst een tafeltje voor je. Op die manier vier je hier niet alleen vakantie, maar ervaar je echt eventjes het Italiaanse leven dat men hier het hele jaar door leeft.

Relais-Russiz-Superiore-Friuli-Venezia-Giulia-1 (1) Relais-Russiz-Superiore-Friuli-Venezia-Giulia-1a Relais-Russiz-Superiore-Friuli-Venezia-Giulia-1b

Wil je misschien weten of er mooie fiets- of wandeltochten in de buurt te maken zijn? Wil je een brief posten maar weet je niet waar? Of vond je de vers gebakken taart bij het ontbijt zo lekker dat je het recept wel zou willen hebben? Geen enkel probleem, de medewerkers van Relais Russiz Superiore regelen het allemaal graag voor je.

Relais Russiz Superiore heeft fietsen staan waar gasten gratis gebruik van kunnen maken. Op ongeveer twee tot drie kilometer afstand bevinden zich een golfbaan en een manege. Wie meer van wijn dan van golfen en paardrijden houdt, bezoekt de cantina van Russiz Superiore, om persoonlijk de smaak van het landgoed te proeven.

Bezoekers van het wijnhuis worden meegenomen op een reis door de tijd, langs de persoonlijke en historische gebeurtenissen die de wijnboerderij en de familie hebben getekend. Een ontzettend leuke manier om meer te weten te komen over de plek waar je verblijft!

Relais-Russiz-Superiore-Friuli-Venezia-Giulia-3 Relais-Russiz-Superiore-Friuli-Venezia-Giulia-7 Relais-Russiz-Superiore-Friuli-Venezia-Giulia-9

Je vindt Relais Russiz Superiore aan de Via Russiz 7 in Capriva del Friuli (Gorizia). Voor meer informatie en boekingen klik je hier.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *