Home » Reizen door Italië » Florence » Florence op nummer één – nummer één in Florence
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Florence op nummer één – nummer één in Florence

Het Amerikaanse reismagazine Condé Nast Traveler onthulde vorige week de Top 25 Cities in the World, opgesteld op basis van de voorkeuren van bijna 77.000 lezers. Italië is maar liefst drie keer aanwezig in de top 25, met Siena op plaats 16 en Rome op de zevende plek. Maar de grote winnaar is Florence: de renaissancestad prijkt op nummer één!

Florence-Firenze

Condé Nast Traveler kan zich prima in deze lezerskeuze vinden: ‘Florence is a perennial Readers’ Choice winner—a beauty in its art, architecture, history, and cuisine. Contributing editor Matt Hranek says he never goes hungry in this city: bistecca alla fiorentina at Trattoria Le Mossacce and a panino al lampredotto (stewed tripe sandwich) at the San Lorenzo Market are always on the menu.’

Ook wij kunnen ons in deze keuze vinden. Sophie woont al jaren in Florence en is nog steeds verliefd op de stad. Saskia studeerde er en komt er nog steeds regelmatig. Voor ons allebei voelt Florence meer als thuis dan welke andere stad ook.

We kennen de stad dan ook goed. Ons hart maakt nog altijd een sprongetje als we langs de Duomo wandelen of fietsen. Het liefst echter ontdekken we plekken die nét iets minder bekend zijn, zoals de tuinen van Villa Bardini, in de wijk Oltrarno. Voor ons misschien wel de nummer één attractie buiten de gebaande paden in Florence.

Villa-Bardini-Florence (1) Villa-Bardini-Florence (3) Villa-Bardini-Florence (4)Villa-Bardini-Florence (2)

Net even buiten de stad, in de heuvels van Fiesole, wacht nog zo’n schitterende villa met tuinen, Villa Peyron, ook wel bekend als Bosco di Fonte Lucente. Van begin april tot en met begin november kun je elk weekend door de tuin, het park, de bossen en de olijfgaarden wandelen, met hier en daar een schitterend uitzicht op Florence.

Villa-Peyron-FiesoleVilla-Peyron-Fiesole

Op andere dagen kun je ook terecht, maar dan moet je wel even van tevoren reserveren. Op de website van Villa Peyron vind je hiervoor alle benodigde informatie.

Beide tuinen zijn absoluut de moeite van een bezoek waard. Ze zorgen niet alleen voor een welkome groene ervaring tussen alle kunst en cultuur in Florence door, maar ook en vooral voor een unieke kijk op onze nummer één-stad, la bella Firenze!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *