Home » Reizen door Italië » Florence » Bezoek Florence met Sophie
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Bezoek Florence met Sophie

Na vijf jaar in Florence te hebben gewoond, kent Sophie de stad op haar duimpje. Door de wandelingen die ze er aanbiedt, kwam ze in 2012 via via in contact met Saskia. De gemene deler, een diepgaande liefde voor de stad, deed hun vriendschap opbloeien en later werd Sophie zelfs deel van het Ciao tutti-team.

SONY DSC

Samen schreven Saskia en Sophie een kleurrijke Special over de stad die hun hart heeft gestolen. Het leuke is dat ze elkaar aanvullen met hun kennis van la bella Firenze en dat Saskia de ene keer Sophie verrast met een nieuw weetje en dat de andere keer Sophie Saskia juist weer een leuk, nieuw gevonden plekje laat zien. Zo leerde Sophie een mooie anekdote over de gouden bal op de Duomo en ontdekte Saskia Amblé. En er is nog zoveel meer te ontdekken…

stadswandeling-Florence (3)

Ben je ook benieuwd naar al die mooie verhalen en al die bijzondere plekjes? Je kunt samen met Sophie de stad gaan verkennen tijdens een stadswandeling. Ze neemt je mee naar alle plekken waarvan zij als local echt vindt dat je ze moet zien. Natuurlijk komen de grote trekpleisters zoals de Duomo en de Ponte Vecchio aan bod, maar ze wil je vooral op de kleine details attenderen. Die waar menig toerist gewoon aan voorbij loopt.

stadswandeling-Florence (4)stadswandeling-Florence (8)

De verkeersborden van Clet bijvoorbeeld, of zelfs een bezoekje aan zijn atelier. Ze wijst je op de ingewanden die uitgestald liggen in de Mercato Centrale. Ze vertelt over de wel erg vergaande passie voor voetbalclub Fiorentina en de toeters en bellen waarmee men die passie uitdraagt. Ze adviseert je in welke ijssalons je juist wel, maar ook waar je juist niet moet zijn. Ze verklapt wat toeristentrekkerij is en wat nog echt Florentijnse ambacht is. Kortom, ze deelt alle geheimen die ze na jaren wonen in Florence heeft ontdekt.

stadswandeling-Florence (6) stadswandeling-Florence (9) stadswandeling-Florence (10) stadswandeling-Florence (11)

Daarnaast heeft ze een enorme fascinatie voor de Italiaanse cultuur – en dan vooral in vergelijking met de Nederlandse. Ze schrijft hier ook over op haar eigen blog SoFlorence.com. Ze deelt bijvoorbeeld hoe het is om een relatie te hebben met een Italiaan en welke cultuurverschillen soms voor een flinke uitdaging zorgen.

Waarom een glas wijn ’s middags heel normaal is en waarom een cappuccino na het eten juist echt niet kan. Wat bepaalde gebaren betekenen en hoe je Italianen wel en vooral niet moet benaderen. Kennis die ze zelf door schade en schande rijk is geworden.

stadswandeling-Florence (1) stadswandeling-Florence (2)

Ook op pad met Sophie? Kijk dan op haar website, volg haar Facebookpagina of stuur haar een mailtje (senseflorence@gmail.com).

met dank aan Bjorn van Hamond en Martijn Bak voor een aantal foto’s

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *