Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Calabrië met Enotria Travel

Het allereerste huis dat Tina Altieri verhuurde was het huis van haar eigen familie in Calabrië. Tina: ‘Ik had ons heerlijke huis aangeboden aan een paar van mijn collega’s. Ze kwamen terug en waren helemaal verliefd geworden op dit onbekende stukje in het zuiden van Italië!

Bijna niemand wist toen nog – inmiddels vijftien jaar geleden – waar Calabrië precies lag – en in de toerismewereld was er niemand die Calabrië aanbood. Samen met een Calabrese collega dachten mijn man Lex en ik: waarom starten we geen bedrijf dat reizen naar Calabria aanbiedt?

Lex & Tina

Uit een van de oude namen van Calabrië kozen we de naam van ons nieuwe bedrijf: Enotria. Het aanbod was nog lang niet zo groot als nu: we hadden drie of vier huizen en een paar agriturismo’s.

Mijn moeder deed de schoonmaak, mijn vader (die geen Engels spreekt) ontmoette de klanten bij een lokale bar en bracht ze naar hun vakantiehuis. En: iedere gast werd bij mijn ouders thuis uitgenodigd om te komen eten! Zonder mijn ouders zou Enotria niet bestaan hebben.’

Hoewel het aanbod vakantiehuizen, bed & breakfasts en agriturismo’s flink is gegroeid, bezoekt Tina elk huis dat Enotria aanbiedt altijd eerst zelf. Alleen zo weet ze immers zeker dat het huis een perfecte plek is om vakantie te vieren – en bovendien is het bezoeken van accommodaties een goede reden om steeds weer terug te keren.

Dat begrijp je meteen als je onderstaand filmpje ziet. Wees wel gewaarschuwd, want je zult meteen je koffers willen pakken voor een bezoek aan dit paradijselijke stukje Italië:

Tina: ‘Ik ben altijd blij en ontspannen als ik weer terug ben in Calabrië. Samen plezier hebben, het heerlijke en gezonde eten van het eigen land, de stilte en schoonheid van de natuur… Allemaal dingen die ik vooral hier vind. Dit échte en pure Italië wil ik ook graag aan anderen laten zien.

Niet de bekende en drukke gebieden met massatoerisme. Wél de kleinschalige adresjes waar de gast nog steeds een gast is. Locaties waar je je meteen thuis voelt en in contact komt met de mensen van de streek. Op deze manier kunnen kleine lokale ondernemingen zich blijven ontwikkelen, zonder dat het ten koste gaat van traditie, duurzaamheid en natuur.’

Maar Tina en haar team gaan inmiddels niet meer alleen in Calabrië op zoek naar de mooiste plekken. Al snel volgden Sicilië, Sardinië en de andere regio’s van Zuid-Italië. Recent heeft ze ook de regio’s Toscane, Umbrië, Le Marche, het merengebied en Piemonte omarmd. Met ook hier een selectie van bijzondere plekjes, ver weg van de gebaande paden.

Ook organiseert Enotria mooie rondreizen door Italië. Je kunt hierbij een van de reeds uitgestippelde routes kiezen, zoals de speciale familie-rondreis met rafting, canyoning, een excursie naar een waterval én heerlijke dagen aan het strand. Bijzonder is ook Dansen op vulkanen, een bijzondere wandelreis op de Eolische eilanden (met onder andere Stromboli) en de Etna.

Tina en haar team maken natuurlijk ook graag een rondreis op maat voor je, zodat al je persoonlijke wensen in één reis vervuld worden. Vraag hen gerust naar de mogelijkheden info@enotria.nl.

foto’s:  Caspar Diederik | Storytravelers.com

Tina: ‘Mijn grootste wens is nu dat we zoveel mogelijk mensen kennis mogen laten maken met ‘ons’ Italië. Deel met ons de passie voor het land, de mensen, het eten, de wijn, de historie en de cultuur – en ontdek die bijzondere plekken in Italië waar je als gast bijzonder bent.’

Nieuwsgierig geworden naar het unieke aanbod van Enotria? Bezoek dan snel de website van Enotria voor een bijzondere vakantie in Italië.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Al meerdere keren met deze reisorganisatie naar Italië afgereisd. Met veel succes. Als je wilt helpen ze met zoeken, denken met je mee en zijn erg flexibel! Houden rekening met je wensen.
    Afgelopen week als klap op de vuurpijl een mooie reisgids ontvangen van Calabria. Om vast in de stemming te komen! Super service!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *