Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

La Cattolica (Stilo) – de mooiste kerk van Calabrië

In Calabrië, in het diepe zuiden, schittert een van de mooiste kerkjes van Italië: La Cattolica, met vijf koepels. Je vindt deze bijzondere kerk op een bergrichel bij het plaatsje Stilo. Het is even een klim, maar elke stap is de moeite waard. Dankzij het uitzicht, maar vooral vanwege de kerk zelf.

La Cattolica werd gebouwd in de tiende eeuw, door Byzantijnse monniken. Ze maakten er een waar kunstwerk van, met een in negen vierkanten verdeelde kerk met marmeren zuilen en kleurrijke fresco’s. Helaas is alles niet even goed bewaard gebleven, maar op het relatief kleine oppervlak van zes bij zes meter zul je vaak met open mond om je as draaien!

Ontdek nog meer moois in Calabrië

Nog veel meer mooie plekken in Calabrië (van stranden tot bijzondere dorpjes, van uitgestrekte natuurparken tot lokale lekkernijen, bed & breakfasts en outdoor activiteiten) vind je in onze bijna tweehonderdvijfenzeventig pagina’s tellende Special over deze ongerepte regio.

Bestel Calabrië – van kust naar kust

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone en tablet) van alle moois in je Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Erwin van Heteren

    Vergeet ook zeker niet een bezoek aan het dorpje Stilo te brengen wat ook een borghi più belli d’Italia is. Geniet op het terrasje naast het standbeeld van Tommaso Campanella van een lekkere Caffè en loop daarna door dit schitterende oude dorp. Toeristen zijn in het dorp bijna niet te vinden, die gaan meestal alleen naar La Cattolica. Ga ook zeker naar Gerace en Scilla. Beide ook in het diepe zuiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *