Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Spaar met deze 5 tips voor jouw droomvakantie naar Italië!

Droom jij al jaren van een droomreis naar Italië, maar lukt het maar steeds niet om het benodigde geld bij elkaar te sparen? Onderstaande bespaartips laten jou zien hoe je toch jouw vakantie naar Toscane of Sicilië kunt realiseren.

Maak een kostenoverzicht
Om jouw doel te kunnen bereiken, is het belangrijk om eerst te weten te komen hoe groot je budget moet zijn. Ga je met de auto? Denk dan niet alleen na over de kosten van benzine of diesel, maar ook over de kosten voor tolwegen, vignetten en het laten uitvoeren van een autocheck voor vertrek.

Daarnaast zijn andere kostenposten natuurlijk eten en drinken en het maken van uitstapjes onderweg en op je eindbestemming. Italië is bij uitstek geschikt voor een vakantie met verblijf op een camping. De gemiddelde kosten voor een campingovernachting verschillen per seizoen en per regio. Voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen betaal je per nacht gemiddeld zo’n € 54,-. Hierbij zijn elektriciteit en toeristenbelasting inbegrepen.

Overstappen
Zodra je weet wat het totaalplaatje zal gaan kosten, kun je gaan kijken op welke manieren je geld kunt besparen voor een reis naar misschien wel de adembenemende Amalfikust. Een grote maandelijkse kostenpost zijn de energiekosten. Heb je al een idee van de kosten voor gas, water en elektra iedere maand? Vergelijk dan online de verschillende energieaanbieders en kijk wat overstappen naar andere energie jou oplevert. Dit kan zelfs tot enkele tientallen euro’s per maand oplopen.

Check jouw verzekeringen
Voor een vakantie naar het buitenland is het verstandig een goede reis- en annuleringsverzekering te hebben. Heb je een doorlopende reisverzekering? Check dan wat de voorwaarden zijn. Zo heb je voor een vakantie in Italië alleen dekking binnen Europa nodig en geen werelddekking. Niet van plan te gaan snowboarden, surfen of skydiven? Dan is een extra dekking voor extreme sporten ook overbodig.

Maar niet alleen op je verzekeringen voor jouw reis kun je besparen, neem ook je inboedel-, auto- en zorgverzekering eens goed onder de loep en kijk wat er daar te winnen valt.

Doorlopende abonnementen
Ook met alle extra’s iedere maand kun je een grote slag slaan. Een sportschoolabonnement waar je weinig tot geen gebruik van maakt, een tijdschriftabonnement dat je bent vergeten of een tv-abonnement met extra zenders zijn zo maar een aantal voorbeelden. Wil jij echt dolgraag het land van fotogenieke dorpjes, huisgemaakte pasta’s en filmische landschappen bezoeken, dan kun je besparen door deze extra’s in te perken.

Winkelen met korting
Wekelijks ontvang je reclamefolders in jouw brievenbus. Spit ze door en bekijk welke producten er die week in de aanbieding zijn bij de verschillende supermarkten. Pas hier je menu op aan en je zult versteld staan van het aantal euro’s dat je nu in je spaarpot voor Italië kunt stoppen.

Datzelfde geldt voor kortingen bij drogisterijen. Make-up of verzorgingsproducten zijn regelmatig in de aanbieding, houd de folders dus in de gaten! Ook het sparen met de pasjes van de verschillende winkelketens kan ongemerkt leuke kortingen opleveren.

Ten slotte is het belangrijk om na te denken voordat je een aankoop doet. Heb je het product of de dienst écht nodig? Is er geen goedkopere optie? Dit zorgt ervoor dat je serieus nadenkt over de zaken die je nodig hebt en minder snel een impulsaankoop doet.

Italië, here I come!
Volg bovenstaande tips en bespaar zo op je maanduitgaven. Dit kan je een eindje op weg helpen om het bedrag bij elkaar te krijgen voor de vakantie van jouw dromen. Zit jij volgend jaar te gieten van een cappuccino in het historische Rome of wandel je door de mooie natuur van het Nationaal Park Cinque Terre?

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *