Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Nederlandse televisie en series kijken tijdens je wintersportvakantie in Italië

Ga je op wintersport in Italië en wil je na een dagje skiën, snowboarden of andere sneeuwpret genieten van je knusse verblijf, met een goede serie op de Nederlandse televisie of op Netflix? Dankzij een VPN-verbinding kun je alles zien wat je in Nederland ook zou kijken!

In dit artikel leggen we uit hoe je via een VPN-verbinding geografische blokkades kunt opheffen en veilig gebruik kunt maken van internet. Hiermee kun je in het buitenland aangeven dat je in Nederland zit, zodat je het gewone aanbod van thuis kunt zien, zowel via Netflix als via televisie (denk aan voetbalwedstrijden, andere sportevenementen, actualiteiten en alle andere televisieprogramma’s die worden uitgezonden, inclusief Uitzending Gemist en NPOStart).

Zonder zo’n VPN-verbinding biedt Netflix alleen het aanbod aan van het land waarin je je bevindt, ook al heb je een Nederlands account. Het aanbod hangt namelijk direct samen met de locatie waar je je op dat moment bevindt.

Normaal gesproken kijk je vanuit je eigen huis naar je favoriete Netflix-series en -films, zoals de nieuwe serie The Two Popes. Aan de hand van je IP-adres herkent Netflix je locatie – met dit IP-adres geef je een duidelijke plaatsbepaling af. Zodra je in het buitenland bent, verandert dit IP-adres. Netflix zal je dan niet je gewone aanbod laten zien, maar het aanbod van het land waar je op dat moment kijkt.

Dat kan echt een tegenvaller zijn: heb je op vakantie eindelijk tijd voor die serie of film, tijdens een regenachtige middag of na een lange dag op pad te zijn geweest, vind je je favorieten niet terug… Gelukkig kun je met een VPN-verbinding veilig en snel je eigen Netflix installeren, met extra beveiliging, zodat je onbezorgd gebruik kunt maken van openbare wifinetwerken.

Hoe zo’n VPN-verbinding precies werkt? We leggen het in vier simpele stappen uit:

1 Sluit een VPN-abonnement af
Allereerst heb je een VPN-abonnement nodig, zoals ExpressVPN, CyberGhost of SurfShark. ExpressVPN komt bij veel testen als beste uit de bus, mede dankzij de hoge snelheid. Bovendien biedt ExpressVPN op alle abonnementen dertig dagen lang een niet-goed-geld-terug-garantie. Je kunt het dus rustig eens uitproberen om te zien of het iets voor je is.

Daarbovenop heeft ExpressVPN een sterke encryptie, waardoor je gegevens écht veilig zijn. Ook is ExpressVPN zeer gebruiksvriendelijk; er zijn apps voor tablet en mobiel en eenvoudig te begrijpen software voor je computer.

Kijk goed naar de prijs-kwaliteit verhouding van een VPN. Gratis VPN’s lijken misschien erg handig, maar je hebt dan vaak te maken met data- en snelheidslimieten, locatiebeperkingen en soms zelfs veiligheidsproblemen.

2 Download je VPN
Na afsluiting van het abonnement kun je inloggen bij je VPN-aanbieder, om de app te downloaden. Dit kan op meerdere apparaten tegelijkertijd, van laptop tot tablet en smartphone.

3 Activeer je VPN
Klik op het nieuwe icoon op je bureaublad of bij je apps om je VPN te activeren. Maak vervolgens verbinding met de VPN. Dit is in één simpele klik gebeurd: als je klikt op bijvoorbeeld het Netflix-logo zal de VPN starten en zal er direct een nieuw venster worden geopend met de Netflix-website.

4 Kies uit het aanbod van series en films
Selecteer de serie of film die je graag wil zien en geniet van een avondje lekker relaxen!

Italiaanse series in Nederland
Kijk je graag naar Italiaanse series? Andersom werkt dit trucje natuurlijk ook: als je in Nederland graag het aanbod van de Italiaanse Netflix wil kijken, dan kun je je VPN ook daarvoor gebruiken. Dan selecteer je geen VPN-server in Nederland maar in Italië.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *