Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Italy in a Day – een dag gefilmd door 44.197 Italianen

De documentaire Italy in a Day, die afgelopen week voor het eerst werd getoond aan het publiek tijdens het Internationale Filmfestival in Venetië, neemt je mee naar een gewone dag uit het Italiaanse leven.

Italy-in-a-day

Het initiatief Italy in a Day, de Italiaanse versie van Life in a Day, riep de Italianen vorig jaar op om een fragment uit hun leven te filmen.

Op 26 oktober 2013 maakten maar liefst 44.197 Italianen een video van waar ze die dag mee bezig waren. Regisseur Gabriele Salvatores maakte van al die video’s, met in totaal meer dan 2200 uur film (!), een indrukwekkende documentaire, die vooral de levenslust laat zien waar we de Italianen zo om bewonderen.

De film toont warme, oprechte emoties, vriendschap, vreugde. ‘L’immagine dell’Italia che mi hanno restituito questi video è quella di un paese sofferente ma con dignità, speranzoso verso il futuro. C’è un senso di ‘tenerezza’ verso la vita, verso l’umanità, che ho trovato positivo,’ aldus Salvatores. Oftewel: ‘Het beeld van Italië dat ik dankzij deze filmpjes heb gekregen, is dat van een land dat lijdt, maar met waardigheid, met hoop voor de toekomst. Er is een ‘tederheid’ voor het leven, voor de mensheid, een positieve ontwikkeling.’

Geniet alvast mee van de trailer:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *