Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Carpaccio met tijmsaus naar recept van Vanessa Bussola

Nu Villa Bussola de deuren voor een nieuw seizoen nog niet heeft kunnen openen, is Vanessa Bussola druk bezig met het schrijven van een nieuw kookboek. In deze blog vertelt ze alvast meer over dit culinaire project én deelt ze een recept uit een van de eerdere kookschriftjes.

Vanessa: ‘Ik ben geboren en opgegroeid in Verona, de stad van de romantiek. Mijn moeder is Indisch en mijn vader een rasechte Italiaan. Dankzij mijn ouders hebben mijn zus, mijn broer en ik een prachtige en zorgeloze jeugd gehad. In mijn herinnering draaide mijn leven als kind voornamelijk om spelen, eten en buiten zijn.

Vooral eten is altijd mijn hobby geweest… Alles vind ik lekker! Later leerde ik koken. In zowel de Italiaanse als de Indonesische cultuur is gezamenlijk genieten van eten van zeer groot belang. Iedere gelegenheid is een reden om alle familieleden en vrienden bij elkaar aan tafel te ontvangen.

Hierdoor is het vanzelfsprekend dat een groot deel van mijn dagindeling ook om het bedenken, het bereiden en het nuttigen van lekkere gerechten gaat, altijd in gezelschap van familie en vrienden/gasten.

Ik houd het graag bij puur en eerlijk, met lokale producten die niet teveel bewerkt zijn. Dat is mijn uitgangspunt. Dat dat niet moeilijk hoeft te zijn, laat ik zien in mijn kookboekjes. Met mijn recepten hoop ik mensen te kunnen inspireren om meer zelf te koken met echte ingrediënten en niet uit pakjes.

Ik trakteer jullie graag op een eenvoudig maar heerlijk recept uit mijn tweede kookboekje: een lekkere carpaccio die als voorgerecht maar ook als secondo kan worden gegeten. Als je het als secondo serveert, dan kun je het combineren met bijvoorbeeld aardappeltjes uit de oven of gebakken aardappeltjes én een heerlijke frisse venkelsalade. Een extra tip: de saus is ook heerlijk bij dun en kort gebakken kalfslapjes of bij viscarpaccio (zalm of tonijn)!

Carpaccio con salsa al timo (met tijmsaus)

Ingrediënten: 300 gram rundercarpaccio (dunne lapjes) | een halve ui | 2 takjes tijm | 1 eetlepel kappertjes (uit het zuur) | 4 ansjovissen uit blik | 1 eetlepel witte wijnazijn | 1 verkruimelde beschuit

Fruit de fijn gesneden ui in een koekenpan met een beetje olijfolie, voeg de ansjovissen toe en maak ze klein met een vork. Zet het vuur uit en blus af met de azijn.

Voeg de kappertjes en de helft van de tijmblaadjes toe. Roer goed door. Schenk alles over in een hoge beker, voeg extra olijfolie van goede kwaliteit, de verkruimelde beschuit en zout en peper toe. Maak, met gebruik van de staafmixer, een smeuïge saus en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Schik de carpaccio op een mooie schaal, verdeel de tijm saus erover en garneer met de overgebleven tijmblaadjes. Serveer met een verse salade en brood. Buon appetito!

Benieuwd naar meer lekkers uit de keuken van Villa Bussola? Via deze link kun je Vanessa’s nieuwe kookboek (in digitale vorm) alvast bestellen, zodat je het straks als eerste in huis hebt.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *