Home » Kunst uit Italië » Papieren museumstukken
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Papieren museumstukken

Nog een laatste museumblog voor we de natuur induiken. Na de creaties van Valentino, de vreemde verzameling van Sir John Soane en de supersonische auto’s van vanochtend staan vanmiddag papieren museumstukken centraal, tijdens de expositie Musei di Carta.

expo Musei di Carta

Van Milaan naar Rome
Musei di Carta vond in eerste instantie alleen plaats in Milaan, tijdens de Designweek. Nadat het Britse magazine The World of Interiors het evenement in 2012 had uitgeroepen tot een van de belangrijkste onderdelen van de Designweek, reisde de tentoonstelling het land door, met een stop in Palermo en in Rome. De tentoonstelling is hier tot en met 10 maart te zien in een van de meest prestigieuze musea van de stad: het Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia.

Museamerchandising
Musei di Carta is een reflectie op de merchandising van musea, waarbij twintig Italiaanse ontwerpers hun vernieuwende visie geven op de producten die evenzoveel verschillende musea aan de man zouden kunnen brengen. Alle modellen die getoond worden, zijn gemaakt van (gerecycled) papier: licht, goedkoop te produceren, perfect mee te nemen maar tegelijkertijd wel een zeer waardevol aandenken aan een museumbezoek.

We geven hier al een digitaal voorproefje van de papieren kunstwerken. Wij zij vooral gecharmeerd van de papieren envelop waar je een zelf gevonden souvenir in kunt versturen. Simpel maar doeltreffend en stijlvol uitgewerkt. We zijn benieuwd welke van deze papierprojecten jullie graag in een museumwinkel zouden zien!

Musei di Carta (7)

Musei di Carta (1)

Musei di Carta (2)

Musei di Carta (4)

Musei di Carta (5)

Musei di Carta (6)

Musei di Carta (10)

Musei di Carta (11)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *