Inspiratie voor een Italiaanse kerst - cadeaus, delicatessen & wijn

Kerststal van zand

De pastamaker van Varese maakt elk jaar een kerststal van pasta, in Napels bedenken ze elk jaar weer nieuwe beroemdheden, zoals dit jaar een zwangere Kate, en in Jesolo (vlak bij Venetië) bouwen ze elk jaar een kerststal van zand. Van meer dan 1500 ton zand, om precies te zijn.

Sinds 8 december wordt het Piazza Marconi in Jesolo weer bevolkt door engelen, kamelen, herders, Maria’s en andere kerststalfiguren van zand. De zandsculpturen worden gemaakt door artiesten van over de hele wereld, onder wie ook een aantal Nederlanders. Van speciaal zand maken zij naar een idee van artistiek leider Richard Varano de meest schitterende scènes uit het kerstverhaal en andere inspirerende kunstwerken die bij dit thema horen, zoals Da Vinci’s Annunciatie:

Het Sand Nativity Festival, zoals het gebeuren officieel heet, is nog tot 3 februari te bezoeken. Op werkdagen kun je er terecht van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 19.00 uur; in het weekend van 19.00 tot 22.00 uur – wat misschien nog wel sfeervoller is. Wij geven alvast een voorproefje van het festival:

Geniet van onze puzzelboekjes!

4 reacties

  1. Wat ontzettend mooi gemaakt!

  2. Kan dat zandfestival niet naar Nederland gehaald worden, Saskia? Met jouw connecties……

  3. Schitterend! Ik ben nooit verder gekomen dan een zandtaartje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *