Ga op pad met onze City Walks!

De mooiste kerststal van Rome

kerststal-straatvegers-1

Twee jaar geleden schreven we al over de Presepe dei Netturbini, de Kerststal van de Straatvegers (lees hier de uitgebreide blog over deze kerststal). De medewerkers van de Romeinse AMA, de stadsschoonmaakdienst, hebben in hun depot namelijk een schitterende kerststal gebouwd. Volgens ons is het zelfs de mooiste kerststal van Rome!

Dat deze kerststal een goed bewaard geheim is, bleek wel uit het feit dat onze Romeinse collega-blogger Lucia er nog nooit was geweest. Toen we haar vroegen om voor ons wat foto’s te maken met de Romeinse kerstsfeer als onderwerp was ze meteen enthousiast. ‘Maar,’ zo schreef ze, ‘ik moet bekennen dat ik de kerststal van de netturbini, straatvegers, nog nooit heb gezien. Ik ga er dus meteen naartoe!’

En dat deed Lucia, gewapend met haar camera om ons en jullie ook dit jaar mee te laten genieten van de mooiste kerststal van Rome:

kerststal-straatvegers-2 kerststal-straatvegers-3 kerststal-straatvegers-4 kerststal-straatvegers-5 kerststal-straatvegers-6 kerststal-straatvegers-7met dank aan Lucia voor de foto’s

De kerststal van de straatvegers bevindt zich in het depot van de AMA, de Romeinse vuilnisdienst, aan de Via dei Cavalleggeri 5 (vlak bij het Sint Pietersplein). De kerststal is gedurende het hele jaar elke dag open van 9.00 tot 19.00 uur. Op zon- en feestdagen kun je alleen ’s ochtends terecht, van 8.00 tot 11.30 uur. Van half december tot en met eind januari is de kerststal iets langer te bewonderen; de deuren zijn dan dagelijks geopend van 8.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

P.S. Dol op (Italiaanse) kerststallen? We zullen komende week nog een paar mooie laten zien, in onder andere Ligurië en Toscane. Voor onze Kerstspecial verzamelden we de 10 meest bijzondere kerststallen, van pasta tot zand, van een levende kerststal tot een kerststal in een panettone!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Bedankt voor de tip over de kerststal van AMA in ROME , wij waren er vandaag (16dec. ) Het was wel even zoeken want het adres ligt wat verstopt . Het was prachtig ik kan mij hier een voorstelling maken hoe het vroeger geweest moet zijn.
    Het zag er heel natuurgetrouw uit dit heeft vele jaren werk gekost , en er word nog steeds aan gewerkt , vandaag was een medewerker een bruggetje aan het maken dat over een riviertje moest komen . Het was wel jammer dat er geen Engels werd gesproken alles werd heel enthousiast in het Italiaans verteld , ondanks dat zeer de moeite waard .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *