Home » Italië dichtbij » The Godfather Live in Concert
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

The Godfather Live in Concert

Dit najaar zal The Godfather, het tijdloze meesterwerk van Francis Ford Coppola uit 1972, in HD op groot scherm vertoond worden in de Amsterdamse Heineken Music Hall en in Paleis 12 in Brussel.

The-Godfather-Live-in-Concert

Fantastische filmklassieker
The Godfather Live in Concert is een eerbetoon aan een van de grootste filmklassiekers aller tijden. We lieten in deze blog al zien in welk Siciliaans dorp The Godfather is gefilmd en hoe de familie Corleone rivaliseert met andere New Yorkse misdaadfamilies.

In de film zie je hoe Don Vito Corleone (een weergaloze Marlon Brando) langzaam maar zeker zijn macht overdraagt aan zijn jongste zoon Michael (Al Pacino), die in de loop van de film transformeert van buitenstaander in een meedogenloze maffiabaas.

Een meesterwerk, zo oordeelt bijna iedereen die de film ziet. The Godfather kreeg dan ook drie belangrijke Oscars (Beste Film, Beste Acteur en Best Bewerkt Scenario) en staat steevast in de top drie van belangrijkste films ooit.

The-Godfather-Live-in-Concert-1 The-Godfather-Live-in-Concert-2 The-Godfather-Live-in-Concert-3foto’s: Courtesy of Paramount Pictures 

Live muziek
Nino Rota componeerde de herkenbare soundtrack, die onlosmakelijk verbonden is met de klassiek geworden filmscènes. Zijn onsterfelijke filmmuziek zal live ten gehore worden gebracht door het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, onder leiding van de Amerikaanse dirigent Justin Freer.

Live zullen onder andere Main Title – The Godfather Waltz (openingsmuziek met trompet), Apollonia, The Baptism en The Godfather Finale de integraal geprojecteerde (ondertitelde) film nog dramatischer ondersteunen.

Beleef op 28 of 30 oktober 2015 The Godfather Live in Concert in de Heineken Music Hall of in Paleis 12: deze eenmalige filmvertoning met live begeleiding door het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen is een uniek aanbod voor de liefhebbers van deze filmklassieker!

Alvast een klein voorproefje:

Kaartverkoop
Kaartjes voor The Godfather Live in Concert zijn te koop via de website van Ticketmaster Nederland of Ticketmaster België.

The-Godfather-Live-in-Concert-4

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *