Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Twee mysterieuze filmlocaties uit The Godfather

Van de meeste filmscènes in The Godfather is wel bekend op welke locatie ze zijn opgenomen. We namen jullie al mee naar een aantal van deze locaties, grotendeels te vinden in het Siciliaanse Savoca en omgeving.

Savoca-standbeeld-Coppola-Godfather

Van twee scènes was echter lange tijd niet duidelijk waar ze precies zijn opgenomen. Om ons plaatje van The Godfather compleet te hebben, wilden wij ook graag weten waar deze beroemde filmlocaties zich bevinden.

Dat lukt, met grote dank aan René Lodder. René liet ons in juni 2018 weten dat hij de twee missen The Godfather-locaties gevonden!

Hij mailde ons foto’s én coördinaten van de villa en het station. De villa vind je aan de Via Vecchia Pozzilo, in de buurt van Acireale (Google Maps-coördinaten 37.661145, 15.175331). René: ‘De oorspronkelijke ingang met mooie hek kan niet genomen worden. De landweg rechts ervan wel en dan kom je ook voor de villa.’

Het station vond René ook. Het is het station van Sparagogna (in de provincie Enna), op de spoorlijn tussen Palermo en Catania (met Google Maps-coördinaten 37.571402, 14,632281). Grazie René, voor het oplossen van dit mysterie!

Hieronder een filmshot van de villa van maffiabaas Don Ciccio. De villa is te zien wanneer de moeder van Michael samen met haar zoontje naar Don Ciccio’s villa in Corleone gaat. Don Ciccio heeft Michaels familie vermoord en zijn moeder smeekt Don Ciccio om haar zoon te sparen.

The-Godfather-part-2-Villa-Don-Ciccio-1

Wanneer Michael volwassen is, keert hij terug naar Corleone om wraak te nemen op de inmiddels oude Don Ciccio. Michael vermoordt hem op brute wijze op de veranda van zijn villa.

The-Godfather-part-2-Villa-Don-Ciccio-2

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

53 reacties

  1. That would be great news to start 2017 with! Don’t forget to send me the photo’s you already made!

  2. Hi Erik,

    How was Sicily? Did you find them? Train station and the olive oil company?

  3. Don Ciccio huis gevonden en het treinstation. Foto’s en coordinate zijn verzonden naar Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *