Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Street food in stijl bij restaurant Accursio in Modica

Een diner bij Accursio is echt een avondje uit, met een menukaart vol verrassingen. Authentiek Siciliaanse gerechten liggen aan de basis van elk recept, maar chef Accursio Craparo geeft er een eigen, moderne draai aan.

Accursio-Ristorante-Modica (1)Accursio-Ristorante-Modica (6) Accursio-Ristorante-Modica (10) Accursio-Ristorante-Modica (2)

Als antipasti zijn er allerlei soorten cibo di strada, street food. Zo genoten wij van een Arancino 2015. Inderdaad een bal gefrituurde risotto, maar dan in een wel heel bijzondere versie.

Accursio-Ristorante-Modica (13) Accursio-Ristorante-Modica (14)

Deze Arancino 2015 is namelijk gevuld met Riso Ermes (prachtige, donkerrode rijst), frutti di mare, tenerumi (het groen van een lokale courgettesoort) en ricotta di bufala. Ook de Spremuta di Sicilia weet ons te overdonderen, met een bord vol linguine met ansjovis, bottarga, peperoncino en saffraan.

Het toetje is qua opmaak iets om nooit te vergeten. De Uovo à la coque is biancomangiare (een Siciliaans toetje op basis van amandelmelk) en wordt opgediend als een hardgekookt ei. Het ‘eiwit’ is de heerlijk zoete biancomangiare, het ‘eigeel’ is een mousse van passievruchten en het ‘zout’ zijn fijngemalen amandelen. Spettacolare!

Accursio-Ristorante-Modica (17)

Ook de inrichting is verfijnd: chic maar minimalistisch, zonder al te veel poespas. Met mooie details, zoals de kleurrijke tegelvloer, Siciliaanse foto’s aan de muur, fijne stoelen en echte linnen servetten. Complimenti voor chef Capraro!

Accursio-Ristorante-Modica (4) Accursio-Ristorante-Modica (5) Accursio-Ristorante-Modica (7) Accursio-Ristorante-Modica (22) Accursio-Ristorante-Modica (24)Accursio-Ristorante-Modica (23)

Je vindt Accursio aan de Via Grimaldi 41 in Modica (met ’s zomers ook een ingang en terras aan de Corso Umberto I).

Accursio-Ristorante-Modica (9)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. bella sicilia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *