Home » Italië dichtbij » Een dagje vakantie
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een dagje vakantie

Afgelopen dinsdag vierden we een dagje vakantie. Niet in Italië, zoals gebruikelijk, maar in Utrecht. In de Jaarbeurs kun je deze week namelijk elke dag op vakantie, met bestemmingen die uiteenlopen van Antwerpen tot Zanzibar, en van stands waarin bijzonder luxe reizen worden aangeprezen tot kleine campings in – inderdaad – Italië.

Italië zelf was niet compleet vertegenwoordigd. De regio’s Abruzzo en Le Marche waren er met promotiemateriaal waar we bijna rechtsomkeert van maakten, zo uitnodigend. De stad Pistoia, waar ik werd geïntroduceerd als il blogger più famoso di Olanda (slik, bloos) was er en wilde na deze opmerking uiteraard meteen alles weten over Ciao tutti – waarna een uitnodiging voor een reisje in het voorjaar volgde.

Villa Alwin uit Le Marche was er ook dit jaar weer (helaas hadden we geen tijd om samen een limoncello te drinken, maar dat moet dan maar later in Italië), Eva Sardinia was er en een handvol afgevaardigden van verschillende campings, vooral uit Toscane.

Er werd volop genetwerkt, in een mengelmoes van Romeins, Toscaans, puur Italiaans, Nederlands en Engels. En we moesten toch een beetje werken, want Ciao tutti mocht opnieuw voor de camera!

Vacanceselect.nl had Ciao tutti en een aantal andere blogs over vakantie (waaronder Orpheus Kijkt Om, Gardameer-Nu en Droomplekken) uitgenodigd in hun enorme stand voor een kort interview, dat tevens gefilmd zou worden. Voor iedere blogger werd een toepasselijke setting gevonden, en voor ons was dat een wel zeer unieke plek: een oude Fiat!

Vandaag alvast een verslag in foto’s (het linkje naar het interview volgt z.s.m.), die collega-blogger Willemijn van Dijk maakte terwijl ik vertelde over dat heerlijke Italië:

mijn positie was duidelijk aangenamer dan die van de interviewer, die tijdens het hele gesprek op zijn hurken moest zitten
over la bella Italia praten gaat niet zonder glimlach…
… en zeker niet zonder druk te gebaren!
de laatste vraag en dan een ritje over la piccola Italia in Utrecht

De enige vraag waar ik echt even over na moest denken, was ook meteen de enige niet-Italiaans gerelateerde vraag. De interviewer wilde namelijk weten wat na Italië de favoriete vakantiebestemming is? Eh tja, eigenlijk gaan we nooit niet naar Italië. Uiteindelijk werd het Barcelona, omdat de sfeer in deze stad wel wat weg heeft van de sfeer in een Italiaanse stad.

Achteraf drong het juiste antwoord zich natuurlijk op: na Italië is Utrecht de favoriete vakantiebestemming, maar dan wel slechts één week per jaar, als heel de wereld – en dus ook Italië – hier te vinden is!

Vakantiebeurs – de wereld aan je voeten
De Vakantiebeurs in Utrecht is nog te bezoeken tot en met 13 januari 2013. De beurs is geopend van 10.00 tot 18.00 uur en vanavond zelfs tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie op Vakantiebeurs.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Wat een geweldige leuke dag heb je gehad!
    En wat een compliment! Ben benieuwd naar je filmpje.
    Jammer dat je niet een ritje kon maken in je Fiatje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *