Ga op pad met onze City Walks!

Pasta in alle soorten en maten – 2

Zoals beloofd vandaag het tweede gedeelte van de lijst pastasoorten met namen van N tot en met Z. Wat een fantasie hebben die pastamakers!

nastri pasta in de vorm van lintjes
nidi nestjes van pasta
occhi di lupo pasta in de vorm van wolfsogen
orecchiette kleine, oorvormige pasta
paglia e fieno lett: stro en hooi; groene en gele tagliatelle door elkaar heen
pansotti gevulde driehoekjes van pasta
pappardelle zeer brede lintpasta, dikker dan tagliatelle
penne korte, holle pasta
perciatelli de naam voor bucatini in Midden- en Zuid-Italië
pipe pasta in de vorm van pijpjes
racchette pasta in de vorm van tennisrackets
radiatori pasta in de vorm van radiatoren
ravioli gevulde deegkussentjes, met een kartelrandje
reginette lange, brede pasta met gegolfde randjes
rigatoni korte, buisvormige pasta, meestal met geribbelde buitenzijde
ruote pasta in de vorm van wieltjes
sagnarelli ongeveer 5 cm lange, vrij brede pasta met golvende randen
sedanini lett: stengeltjes bleekselderij; penne maar dan iets dunner
sigarette lett: sigaretten; iets dunnere cannelloni
spaghetti lange, dunne, gladde pasta
spaghettini zeer dunne spaghetti
stelline pasta in de vorm van sterretjes, voor in de soep
stivaletti pasta in de vorm van laarzen
stracci lett: vodden; pasta in de vorm van lapjes stof
strozzapreti lett: priesterwurgers; in de vorm van een uitgewrongen doek
(of een priesterboordje)
tagliatelle lintpasta, volgens de officiele regels precies 8 mm breed
tagliolini de smallere variant van tagliatelle
tonnarelli synoniem voor de maccheroni alla chitarra
torchietti pasta in de vorm van toortsen
tortellini gevulde deegkussentjes
tortiglioni pasta in de vorm van spiraaltjes
trenette lange pasta die vooral in Ligurië wordt gegeten
trenne driehoekige penne
trofie opgerolde pastavelletjes
tubetti pasta in de vorm van korte buisjes
vermicelli lett: wormpjes; korte pasta voor in de soep
zite kleine buisjes, meestal met ribbeltjes

 

rigatoni
trofie
sagnarelli
Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. En ik maar denken dat ik de meeste pastasoorten al wel geprobeerd had. Mooi niet dus. Racchette of stivaletti, hoe kom je er op… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *