Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vijf nieuwe kijktips op Netflix, met o.a. Adagio, La vita che volevi en Sei nell’anima

We delen vijf nieuwe Netflix-tips: Adagio, La vita che volevi, Fabbricante di lacrimi, Ricchi a tutti i costi en Sei nell’anima. Welke ga jij kijken?

Adagio – meedogenloos drama met Pierfrancesco Favino en Toni Servillo

De duistere film Adagio – die op het Filmfestival van Venetië hoge ogen gooide – is nu te zien op Netflix.

Regisseur Stefano Sollima vertelt het verhaal van conflicten tussen verschillende generaties criminelen, vertolkt door onder andere Pierfrancesco Favino (die ook de hoofdrol speelde in onder meer Nostalgia, L’ultima notte di Amore, Il Colibrì, Gli anni più belli en A casa tutti bene) en Toni Servillo (die je kent uit onder andere La grande bellezza, Loro, È stato la mano di Dio en Il Divo).

Ook Valerio Mastrandrea (C’è ancora domani, Il primo giorno della mia vita, The Place en Fai bei sogni) en het aanstormende talent Adriano Giannini zetten schitterende rollen neer.

Adagio belicht het einde van een tijdperk en het begin van een nieuwe, donkere fase in de geschiedenis van de maffia. De hoofdrolspelers vormen de laatste leden van de Bende van Magliana, een criminele organisatie die de stad Rome een aantal decennia in zijn greep hield.

De laatst overgebleven bendeleden staan op de rand van de afgrond, maar ze kunnen de verleiding van het verleden niet weerstaan.

 

Fabbricante di Lacrime – verfilming van een BookTok-hit

De tranenmaker, vorig jaar dé BookTok-sensatie uit Italië, is ook verfilmd. Op Netflix vind je ‘m zowel onder de Italiaanse titel Fabbricante di Lacrime als met de Engelse filmposter met de titel The Tearsmith.

Het verhaal is van de hand van Erin Doom, pseudoniem voor Matilde, een jonge vrouw uit de regio Emilia-Romagna die de legende van de tranenmaker optekende, in een combinatie van dark fantasy en romantiek.

Binnen de muren van Grave, het weeshuis waar Nica opgroeide, werden altijd al verhalen verteld bij het kaarslicht. De bekendste was die van de tranenmaker, een mysterieus figuur met ogen zo helder als glas, en de veroorzaker van alle angsten die mensen voelen.

Op haar zeventiende lijkt het moment gekomen om de verhalen uit haar kindertijd achter zich te laten. Nica’s droom wordt werkelijkheid wanneer Mr. en Mrs. Milligan haar adopteren. Maar ze is niet de enige. Rigel, een rusteloze, mysterieuze wees, wordt ook uit Grave weggehaald.

Hoewel Nica en Rigel een verleden delen vol verdriet en gebrek aan liefde, is het onmogelijk om samen te wonen. Vooral als de tranenmaker echt lijkt te bestaan. Nica heeft er alles voor over om haar droom te beschermen en haar vleugels uit te kunnen slaan, zoals de vlinder waarnaar ze vernoemd is.

Benieuwd hoe het verder gaat? Zoals sneeuw valt – het tweede deel – is nog niet verfilmd, maar wel al vanuit het Italiaans vertaald.

 

La vita che volevi – over liefde, vriendschap en onverwacht geluk

Vanaf 29 mei kijk je naar La vita che volevi, een zesdelige serie van regisseur Ivan Cotroneo. Hoofdpersoon is Gloria, die haar transitie het leven dat ze wilde vindt in Lecce, met een fijne baan en een nieuwe liefde.

Haar leven wordt echter op z’n kop gezet als Marina, een vroegere studievriendin uit Napels aanklopt. Gloria wil liever geen contact meer met Marina, maar als er een aantal geheimen wordt onthuld, moet ze het verleden onder ogen zien.

La vita che volevi laat zien dat je niet anders kan dan het leven accepteren zoals het komt – en dat geluk soms onverwachte vormen aanneemt.

De rol van Gloria wordt gespeeld door Vittoria Schisano, die opgroeide in de buurt van Napels. In 2005 was ze voor het eerst op televisie te zien. Zes jaar later maakte ze bekend dat ze een geslachtsverandering zou ondergaan en haar naam in Vittoria zou veranderen.

Nadien speelde ze in verschillende films. Ze stond ook als eerste transgender vrouw op de cover van de Italiaanse Playboy.

 

Ricchi a tutti i costi – de sequel van Natale a tutti i costi

Vanaf 4 juni geniet je van Ricchi a tutti i costi, een nieuwe film met Christian De Sica en Angela Finocchiaro, als de sequel van Natale a tutti i costi.

De familie Delle Fave gaat op reis naar Menorca, om nonna (en haar rijke erfenis) uit de klauwen van de slijmerige Nunzio te halen, die de oude vrouw heeft verleid en van plan is met haar te trouwen, haar mee te nemen naar Zuid-Amerika en haar mogelijk te laten verdwijnen in een verborgen ravijn van het Amazonegebied.

Anna sleept haar man en kinderen mee in een krankzinnig plan: ze wil de toekomstige bruidegom een paar dagen voor het huwelijk vermoorden om hun moeder te redden.

Te midden van familieruzies, oude meningsverschillen en bijna-tragedies ontdekken de geïmproviseerde moordenaars echter opnieuw dat de echte schat niet uit geld bestaat…

 

Sei nell’anima – een kijkje in het leven van Gianna Nannini

De documentaire Sei nell’anima (ook wel bekend onder de Engelse titel Beautiful Rebel) vertelt het verhaal van Gianna Nannini uit Siena, een van de grootste rocksterren van Italië, die haar droom ondanks tegenwerking van haar familie en de muziekindustrie bleef najagen.

Je ziet onder meer hoe Gianna Nannini – vertolkt door Letizia Toni –al op jonge leeftijd haar tennisracket verkoopt om zanglessen te kunnen volgen. Ze moest en zou zingen, zo wist Nannini al vroeg.

Helaas komt haar opstandige geest niet echt naar voren in deze documentaire. Ondanks de titel kruip je niet echt in Nannini’s geest. Zoals VPRO Cinema mooi omschreef: ‘Nannini’s levenslange verzet tegen het patriarchale systeem lijkt simpelweg lege rebellie.’

Haar streven om vrij te zijn en haar eigen weg te kunnen volgen raakt zo ondergesneeuwd. Desondanks is deze documentaire de moeite waard voor alle fans van de muziek van Nannini, die uiteraard volop te horen is.

 

beeld: stills uit genoemde films en series | © Netflix

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

 1. Dank je, grazie mille, voor de tips. Blij mee. Lieve groeten van Agita

 2. Patrizia Socci

  Bedankt voor de Italiaanse films en series!

  Jullie zouden ook meer van Calabria kunnen laten zien.
  Het is altijd een onderschatte provincie geweest.
  Bedankt!

 3. Ciao Patrizia,
  we hebben een hele Special gewijd aan Calabrië, met bijna driehonderd pagina’s aan tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *