Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Fai bei sogni & I pugni in tasca – twee films van Marco Bellocchio

De Italiaanse film Fai bei sogni, die begin dit jaar te zien was in de bioscoop, is nu ook verkrijgbaar op dvd.

Fai bei sogni

Dit bitterzoete drama is gebaseerd op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini, de adjunct-hoofdredacteur van La Stampa (het boek is in Nederland uitgegeven als Ik wens je mooie dromen).

De film neemt je mee naar het Turijn van 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. ‘Een plotse hartaanval,’ zo drukt zijn afstandelijke vader hem op het hart. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal.

fai-bei-sogni-italiaanse-film-1 fai-bei-sogni-italiaanse-film-1a fai-bei-sogni-italiaanse-film-1b fai-bei-sogni-italiaanse-film-1c

Jaren later is Massimo een succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa. Hoewel er veel tijd is verstreken, zijn zijn wonden nog niet geheeld. Als Massimo van de sportredactie wordt gepromoveerd om over de oorlog in Sarajevo te berichten, krijgt hij last van paniekaanvallen.

Hij keert terug naar Turijn, waar hij het appartement van zijn ouders moet verkopen. Dat laat pijnlijke herinneringen bovendrijven. Enig lichtpuntje in de miserie: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa (vertolkt door de Franse filmvedette Bérénice Bejo). Kan zij hem helpen om weer open te bloeien en de waarheid onder ogen te zien?

Via deze link bekijk je alvast de trailer voor een voorproefje van Fai bei sogni. Je kunt Fai bei sogni via deze link bestellen bij bol.com.

fai-bei-sogni-italiaanse-film-2 fai-bei-sogni-italiaanse-film-3 fai-bei-sogni-italiaanse-film-5 fai-bei-sogni-italiaanse-film-6

I pugni in tasca

Marco Bellocchio, de regisseur van Fai bei sogni, maakte eerder al de film I pugni in tasca, die nu op meesterlijke wijze is gerestaureerd, met behoud van prachtige muziek van Ennio Morricone. Ook deze film is nu op dvd verkrijgbaar.

In I pugni in tasca maak je kennis met Alessandro, die met zijn drie broers, zus en hun blinde moeder in een Italiaanse villa woont. Allemaal lijden ze aan epilepsie, behalve de oudste zoon Augusto. Hij is de enige die een normaal leven kan leiden en hij is dan ook de kostwinner van de familie.

Dit alles legt een grote druk op zijn liefdesleven. Het liefst wil hij trouwen, maar wil tegelijkertijd zijn vriendin niet opzadelen met de last van zijn zieke familie. Alessandro is van mening dat Augusto enkel vrij is zijn leven te leiden wanneer zijn broers, zus en moeder er niet meer zouden zijn.

Je kunt I Pugni in Tasca via deze link bestellen bij bol.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *