Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

L’ultima notte di Amore – bloedstollende politiethriller met Pierfrancesco Favino

We verheugen ons op elke Italiaanse film of serie, maar als Pierfrancesco Favino een van de hoofdrollen vertolkt, nog net een beetje meer. Sinds we hem voor het eerst zagen in L’ultimo bacio is hij een van onze favoriete Italiaanse acteurs.

De in Rome geboren en getogen Favino speelde daarna in onder meer Romanzo criminale (waarvoor hij in 2006 een David di Donatello kreeg), La sconosciuta, Baciami ancora, Suburra, Il traditore, A casa tutti bene, Gli anni più belli en vrij recent nog in de schitterende film Nostalgia.

Ook speelde hij de rol van inspecteur Ernesto Olivetti in de film Angels & Demons, naar het boek van Dan Brown.

foto’s: Denis Makarenko

L’ultima notte di Amore – bloedstollende film

Vanaf 10 augustus schittert Pierfrancesco Favino in de bloedstollende politiethriller L’ultima notte di Amore, waarbij je twee uur op het puntje van je stoel zit en af en toe je adem inhoudt, zo meeslepend en spannend is de verhaallijn van regisseur Andrea di Stefano.

L’ultima notte di Amore is diens eerste Italiaanse film. Di Stefano regisseerde eerder wel al The Informer (2019) en Escobar: Paradise Lost (2014) en speelde als acteur in Life of Pi (2012) en Eat Pray Love (2010).

De laatste nacht voor Amores pensioen

Ook in L’ultima notte di Amore zit Favino bij het politiekorps. Hij kruipt in de huid van Franco Amore, die na vijfendertig jaar bij de politie in Milaan bijna met pensioen mag.

Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech en blikt terug op zijn lange carrière, waarin hij gelukkig nooit zijn dienstwapen heeft moeten gebruiken en altijd uit de problemen wist te blijven.

Wat hij dan nog niet weet, is dat hij voor de grootste uitdaging van zijn carrière staat. Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana (gespeeld door Linda Caridi) en zijn hechte vriendschap met zijn maatje en collega Dino. In deze laatste nacht als agent komt alles samen en zal Amores leven voorgoed veranderen.

Bekijk de trailer van L’ultima notte di Amore

Geniet alvast van een voorproefje van deze zenuwslopende film – in de positieve betekenis van het woord; je wordt echt vanaf het begin meegezogen in het verhaal. Het is een van de beste spannende films die we de afgelopen jaren hebben gezien!

Het decor: Milaan by night

De film opent met prachtige beelden van Milaan, geschoten vanuit een helikopter. Je ziet de hoge wolkenkrabbers, onder meer rondom Piazza Gae Aulenti, maar ook het historisch centrum en de buurt van het station.

Een groot deel van de film speelt zich af als de zon al is ondergegaan. De duisternis draagt bij aan de spanning, ondanks de fel oplichtende (neon)lichtjes. Het verhaal eindigt met een shot van Favino bij zonsopgang, op het Piazza Duomo, met de indrukwekkende kathedraal als blikvanger.

De muziek van Santi Pulvirenti doet de rest en zorgt samen met de verlichte stad voor een uniek decor voor Amores laatste nacht bij de politie. Reserveer alvast een filmavond in je agenda vanaf 10 augustus, want deze film wil je niet missen!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *