Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

A casa tutti bene – heerlijke Italiaanse zomerfilm

Zin in een heerlijke zomerfilm? Kijk dan A casa tutti bene, een heerlijke film waarin allerlei Italiaanse eigenaardigheden samenkomen onder een stralende zon.

In Italië was deze film met een miljoenen omzet aan de kassa een van de grootste filmhits van dit voorjaar, dus we kunnen niet wachten tot dit op en top Italiaanse verhaal ook de harten van Nederlanders en Vlamingen zal veroveren.

Familiefeest op Ischia
Alba en Pietro vieren hun vijftigjarig huwelijksfeest op het zonovergoten eiland Ischia, waar ze een lommerrijke villa hebben betrokken, met voldoende plek om hun zeer uitgebreide familie te ontvangen. Iedereen is uitgenodigd: kinderen, ex partners, neven, nichten, vrienden…

Wat begint als een gezellig samenzijn, verandert na het diner echter al gauw in een iets minder gezellig verblijf, als blijkt dat de veerboot vanwege sterke wind niet meer afvaart. Noodgedwongen moet de grote familie twee dagen en twee nachten met elkaar doorbrengen. Al snel komen geheimen uit het verleden, niet uitgeprate ruzies, jaloezie, bedrog en andere spanningen naar boven.

Italiaans meesterwerk van Muccino
A casa tutti bene is de nieuwe film van regisseur Gabriele Muccino, die we kennen van L’ultimo bacio (2001) en Baciami ancora (2010), maar ook van The Pursuit of Happiness met Will Smith (2006) en Seven Pounds (2008). Muccino keerde voor deze film terug naar zijn geboorteland Italië.

Het script van A casa tutti bene schreef hij samen met Paolo Costella, die ook het humoristische scenario van Perfetti Sconosciuti heeft geschreven.

De film kent een echte Italiaanse sterrencast met Pierfrancesco Favino (Suburra, Romanzo Criminale), Stefano Accorsi (The Young Pope, Romanzo Criminale), Claudia Gerini (Suburra) en Stefania Sandrelli (L’ultimo bacio, Novecento).

Muccino zegt zelf over de film: ‘A casa tutti bene gaat eigenlijk over alles: het leven, ons bestaan, hoe moeilijk het is met iemand samen te leven, van je partner tot je kinderen. Het is een verhaal wat aantoont – en ik quote een van de tieners in de film – hoe moeilijk het is om oprecht te zijn. Daar streven alle karakters wel naar, maar is feitelijk het moeilijkste om in het leven te bereiken.’

Bekijk alvast de trailer en bestel dan de dvd van A casa tutti bene via deze link.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Weet iemand welke liedjes er allemaal worden gezongen ?
    Het lijk me leuk om de originele liedjes op te zoeken en de vertolkers hiervan op te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *