Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Colibrì – prachtige film naar de internationale bestseller van Sandro Veronesi

Vanaf 21 september geniet je in de bioscoop van Il Colibrì, de openingsfilm van het prestigieuze Filmfestival van Rome.

Deze prachtige film is gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller van Sandro Veronesi, van wie eerder al het prachtige Caos calmo werd verfilmd.

Regisseur Francesca Archibugi zet met een echte sterrencast – met onder anderen Pierfrancesco Favino, Bérénice Bejo, Nanni Moretti, Kasia Smutniak, Laura Morante en Benedetta Porcaroli – een gelaagd drama neer over familie, liefde en de kracht van het leven.

Zomer aan de Toscaanse kust

Marco Carrera (Pierfrancesco Favino) brengt de zomers van zijn jeugd door aan de Toscaanse kust, waar hij verliefd wordt op Luisa. Als volwassen man leeft Marco tussen Rome en Parijs als gerespecteerd arts. Ondertussen ziet hij zijn dochter Adele opgroeien en komt hij zijn oude geliefde tegen.

Il Colibrì springt tussen heden en verleden en vangt het leven van drie generaties in dit sterke Italiaanse familie epos.

Net als de kolibrie altijd in evenwicht

Als kind al wordt Marco vanwege een groeistoornis de kolibrie genoemd, naar een van de kleinste vogels ter wereld.

Hij doet zijn bijnaam eer aan: hij lijdt een bestaan vol hoogte- en dieptepunten, waarbij hij net als de kolibrie altijd in evenwicht blijft. Zijn hectische bewegingen stellen hem in staat de existentiële acrobatiek van het leven te doorstaan, net als de kolibrie, die twaalf tot tachtig vleugelslagen per seconde maakt, maar schijnbaar bewegingloos in de lucht blijft hangen.

Bekijk de trailer van Il Colibrì

Geniet alvast van een voorproefje met de trailer van Il Colibrì:

De locaties uit Il Colibrì

Als Italiëliefhebber herken je vast een aantal locaties waar de cast van Il Colibrì neerstreek voor de opnames.

De villa waar Marco zijn vakanties doorbrengt ligt in de Maremma, in het zuiden van Toscane, om precies te zijn tussen Capalbio (een middeleeuws dorpje dat vooral op de kaart staat vanwege de Giardino dei Tarocchi van Niki de Saint-Phalle) en Porto Ercole. Hier werden onder meer opnames gemaakt bij Riva del Marchese en Le Viste Beach Club.

Je herkent ook Monte Argentario en Orbetello, met het schitterende natuurpark Oasi della Laguna di Orbetello (dat wordt beheerd door het Wereld Natuur Fonds).

Tijdens de opnames zouden zowel de cast als de crew gelogeerd hebben in Villa La Macchia, bij Capalbio.

foto’s: Villa La Macchia

In Florence, de stad van Marco’s jeugd, herken je Piazza Santo Spirito, de loggia van de Mercato Nuovo (met het beroemde bronzen zwijntje) en de Ponte Santa Trinita. Wellicht herken je ook het iets buiten het centrum gelegen Piazza Savonarola?

Marco’s volwassen leven speelt zich grotendeels af in Rome. Hij ontmoet hier zijn jeugdliefde Luisa in het St. Regis Hotel, dat qua architectuur en stijl een schril contrast vormt met het Prati Bus District.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

5 reacties

 1. Telkens als er ergens karakters ingevuld moeten worden krijg ik de melding dat er een validatiefout us oogetreden. Zo heb ik vaker nuet mee kunnen dingen naar gratis filmkaartjes. Niet fijn.

 2. Heel graag tickets voor Il Colibri

 3. Ciao Rita,
  je aanmelding is wel binnen, dus je dingt mee naar de filmkaartjes!

 4. Hoi Saskia,

  Ben zeker te laat voor deze filmtickets? Heb een erg onrustige en nare periode achter de rug en heb nu eerst tijd om al mijn mails te lezen.

  Carissimi saluti,

  Lieve

 5. Ciao Lieve,
  si, de winnaars zijn al bekend! Maar de film draait hopelijk nog wel even.
  Sterkte!
  Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *