Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een geheimpje? Water in de mond! – Jippie naar Italië

Een vreemde uitdrukking deze kop? We kennen allemaal de uitdrukking ‘het water loopt me in de mond’, maar zomaar water in de mond? Nooit van gehoord! Ik ook niet, totdat ik op pad ging met een nieuwe Italiëreisgids voor kinderen, Jippie naar Italië.

Jippie-naar-Italië

Jippie is een rugzakje, voor de duidelijkheid. Hij reisde vorig jaar al naar Frankrijk en zette de leukste Franse weetjes op een rijtje. Nu verkent Jippie Italië. Als een echte gids vertelt hij allerlei spannende verhalen over de Italiaanse geschiedenis. Van elke regio heeft hij bovendien de leukste plekken voor kinderen verzameld. Zo weten de kinderen straks precies waar ze naartoe willen!

Naast verhalen, achtergrondinformatie en tips kunnen de kinderen van Jippie ook een behoorlijk mondje Italiaans leren spreken, inclusief de bijbehorende gebarentaal. Er staan zelfs wat zinnetjes in die helpen bij het samen met een Italiaans vriendje of vriendinnetje spelen met de Nintendo DS. Jippie is dus erg bij de tijd, en daardoor voor kinderen zeer bruikbaar. Ook staan er genoeg spelletjes in om de kinderen onderweg naar Italië zoet te houden. Een paar pagina’s als voorproefje:

Ook voor ouders is Jippie naar Italië een zeer bruikbare gids. Ik vertelde al dat Jippie per regio plekken die bijzonder leuk zijn voor kinderen op een rijtje heeft gezet, iets wat ook voor papa’s en mama’s uitermate handig is. Maar daarnaast is alle informatie gewoon ontzettend leuk om te lezen, welke leeftijd je ook hebt.

Zelf werd ik bijvoorbeeld geïntrigeerd door de vraag op de achterzijde: hoe bewaar je in Italië een geheimpje? Ik moest het antwoord schuldig blijven, maar gelukkig biedt Jippie uitkomst. Hij vertelt: ‘Als je in het Italiaans wil zeggen dat iemand een geheimpje moet bewaren, zeg je: acqua in bocca. Dat betekent letterlijk: ‘water in de mond’. Da’s een goeie: probeer jij maar eens met een mond vol water iets verstaanbaars te zeggen. Lukt je niet!’

Gelukkig houdt Jippie niets geheim. Integendeel, hij is een echte spraakwaterval die je met het ene na het andere leuke weetje verrast. Ga met Jippie op pad en neem Jippie naar Italië mee op reis deze zomer!

Jippie naar Italië | Kitty van Zanten & Mireille Spaas | ISBN 9789021563442 | € 9,99 | Kosmos Uitgevers

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *