Ga op pad met onze City Walks!

Verse tagliatelle met pistachesaus

Zoals beloofd vanmiddag een receptje uit het nieuwe Jamie magazine. Het viel nog niet mee om te kiezen uit al die lekkere recepten die de redactie heeft verzameld voor dit op-en-top Italiaanse nummer. Want wat denk je van saffraanballetjes met sinaasappelsuiker? Frittata met zomergroenten en geitenkaas? Gelato al fior di latte con zabaglione caldo? Gnocchi met tuinbonen en robiola?

Watertandend bladerden we van recept naar recept. Uiteindelijk vielen we voor het succesrecept van chef-kok Raffaele Natale, die in de keuken van Cucina Italiana in Deventer de sterren van de hemel kookt. Een van ons is namelijk dol op pistachenootjes – en laat deze nootjes nu net de kern van dit recept vormen! De verse tagliatelle met romige pistachesaus op Siciliaanse wijze staat ook nog eens supersnel op tafel, ideaal na een lange dag schrijven.

Jamie-magazine-tagliatelle

foto: Willem Groeneveld | Jamie magazine

Voor 4 personen heb je 100 gram gepelde pistachenootjes nodig, zonder vliesje, 400 gram verse tagliatelle, 100 milliliter kookroom, 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, extra vergine olijfolie, zeezout en versgemalen zwarte peper.

Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan tot ze licht gebrand zijn. Hak de nootjes vervolgens fijn in de keukenmachine en voeg peper, zout en een scheut olijfolie toe. Maal de ingrediënten tot een glad mengsel.

Kook intussen de verse tagliatelle beetgaar in ruim water met zout. Verwarm een koekenpan op het vuur. Doe daarin het pistachemengsel en verwarm al roerende. Verdun het pistachemengsel met wat water uit de pastapan.

Als het water verdampt is, voeg dan de room toe aan het pistachemengsel. Breng de saus op smaak met zwarte peper en zeezout. Draai het vuur laag wanneer de pistachesaus mooi crèmig van structuur is geworden. Voeg de pasta toe en roer voorzichtig door elkaar. Schep de parmezaan erdoor. Serveer de tagliatelle in voorverwarmde diepe pastaborden.

TIP: deze simpele pasta smaakt lekker met een Siciliaanse wijn, bijvoorbeeld de Am’amami 2010 IGT.

Buon appetito!

Alle bovengenoemde recepten – en nog veel meer lekkers uit de keuken van Jamie maken? De nieuwe editie, met Italië in de hoofdrol, ligt nu in de winkel!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *