Ga op pad met onze City Walks!

Liefde gaat door de maag – 14 recepten voor Valentijn

Wil je je Valentijn culinair verrassen? Kies dan een van deze hartverwarmende recepten, van antipasti tot dolci, van zoete ontbijtjes tot pasta die je in vuur en vlam zet. Op een buonissimo San Valentino!

Processed with MOLDIV

1 Culinaire bloemen
Met deze gefrituurde courgettebloemen van Italiaans Koken met Antoinette geef je je geliefde een wel heel bijzonder bloemetje! Ook Antoinettes recept voor een met kaas gevulde versie van deze bloemen is overigens een aanrader.

gefrituurde-courgettebloemenfoto: Italiaans Koken met Antoinette

2 Napolitaanse crostini con amore
Een recept uit Sophia Lorens kookboek Koken con amore mag natuurlijk niet ontbreken in deze Valentijnsselectie. We kozen voor de Napolitaanse crostini, vanwege Sophia’s Napolitaanse roots. Sophia: ‘Sfizio betekent in het Napolitaans ‘zin of verlangen’. Iets wat sfizioso is, prikkelt het verlangen, doet het water in de mond lopen, maakt de lekkerbek in je wakker.’ En sfiziosi zijn ze, deze crostini

crostini-mozzarella-ansjovis (2)

3 Hartverwarmende cocktails
Wil je een feestelijk Italiaans drankje serveren? Wij hebben de lekkerste Italiaanse cocktails en aperitivi voor je op een rijtje gezet – met onder meer een prachtig rode Rossini tot een Espresso Martini voor toe. Cin cin!

rossini-cocktail

4 Carpaccio van rode biet
Voor deze dieprode carpaccio van rode biet met geitenkaas en truffelhoning van Da Noi gaat elk hart sneller kloppen.

carpaccio-rode-biet-da-noifoto: Da Noi

5 In vuur en vlam
Een echte klassieker, dit recept waarvan je geliefde in vuur en vlam zal staan – en dat geblust dient te worden met een heerlijke Italiaanse wijn: penne all’arrabbiata!

penne-arrabbiata-pasta-2

6 Blozende spaghetti alle vongole
Sinds de spaghettiscène uit Lady & de Vagebond is niks zo romantisch als samen een groot bord spaghetti delen. Met deze blozende spaghetti alle vongole uit de keuken van Jamie Oliver geef je een dubbel romantisch tintje aan je diner!

blozende-spaghetti-con-vongole-Jamie-Oliver-comfort-food

7 Warmrode gnudi
Een gegarandeerd succes, zowel in culinair als in romantisch opzicht, zijn deze prachtig gekleurde gnudi van rode biet, een (video)recept van de Romeinse food blogger Elizabeth Minchilli.

Beet-Gnudi-Elizabeth-Minchilli-4foto: Elizabeth Minchilli

8 ‘Liefdesknopen’ uit Borghetto
In de omgeving van Borghetto en Valeggio sul Mincio staan er geregeld tortellini op het menu. Zoals je in deze blog kunt lezen, staan deze tortellini hier ook wel bekend als nodi d’amore, liefdesknopen.

recept-tortellini

9 Panna cotta con amore
Deze panna cotta con amore is een heerlijk romig toetje vol liefde, uit de keuken van de Belgisch-Italiaanse food blogger Sarah van South & Pepper.

panna-cotta-Valentijn

10 Cake van bloedsinaasappel & Campari
Het recept voor deze culinaire cake, met de kleur van de liefde, komt uit Polpo, een van onze favoriete kookboeken – met nog veel meer lekkers voor een romantisch avondje!

cake-campari-bloedsinaasappel-polpo

11 Een romantisch ontbijtje
Heb je net als wij nog een panettone over van de kerst? Met dit recept maak je er heerlijke wentelteefjes van, voor een romantisch ontbijt op bed!

wentelteefjes van panettone

12 Goddelijke chocolade-cannoli
Deze deegkokertjes gevuld met ricotta zijn goddelijk lekker, zeker als je ze maakt naar dit recept van food blogger Angelique van Me, Myself & Italy.

cannoli-me-myself-italyfoto: Me, Myself & Italy

13 Italiaanse baci
De beroemdste Italiaanse kusjes komen uit Perugia (in deze blog lees je er meer over), maar met dit recept maak je een heerlijke variant uit Cherasco, in Piemonte.

Baci-di-Cherasco

14 Sorbetto di melograno
Wil je je tesoro verrassen met een toetje in de kleur van de liefde? Maak dan deze sorbetto al melograno, granaatappelsorbet, uit La cucina di Isabella.

sorbet-granaatappel-melograno (1)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Wat een leuk artikel en ontzettend gaaf om mijn eigen foto en recept ertussen te zien! Grazie mille, Ciao Tutti!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *