Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Baci di Cherasco – chocolade kusjes uit Piemonte

Niet lang nadat de zon de Piemontese heuvels heeft wakker gekust, staan wij alweer verlekkerd naar een etalage vol zoetigheden te kijken. We zijn in Cherasco, een dorpje dat bekend staat om z’n baci – kusjes.

De chocoladekunstenaars van Pasticceria Barbero maken hier sinds 1881 hun baci, ambachtelijke chocolaatjes met hazelnoten van pure chocolade en speciaal geselecteerde hazelnoten uit de omgeving, die eerst worden geroosterd en daarna in grove stukken gehakt.

Natuurlijk proeven we er eentje, en we zijn meteen verkocht. Omdat er nog meer gegeten gaat worden vandaag houden we het bij één chocolaatje, maar we kunnen het niet laten om een paar zakjes mee te nemen. Kusjes uit Piemonte voor het thuisfront!

Zelf baci maken? Het recept van Barbero is geheim, maar laat weinig te raden over. Let op: zorg ervoor dat je ingrediënten van de best mogelijke kwaliteit gebruikt (het liefst natuurlijk uit Piemonte)!

Baci di Cherasco – chocolaatjes met hazelnoten

Ingrediënten: 300 gram pure chocolade | 2 eetlepels poedersuiker | 200 gram geroosterde hazelnoten

Breek de chocolade in stukken en laat ze, onder voortdurend roeren, au bain-marie smelten met de poedersuiker. Verspreid de hazelnoten tussen twee stukken bakpapier en stamp ze fijn. Let op: de hazelnoten mogen niet te fijn gemalen worden.

Voeg de grof gehakte hazelnoten toe aan de gesmolten chocolade en roer nog even goed door. Maak twee eetlepels nat met warm water en gebruik die om steeds kleine toefjes van het chocolade-notenmengsel op een met bakpapier beklede snijplank of bakplaat uit te storten.

Laat de chocolaatjes afkoelen in de koelkast en serveer ze als ze goed hard zijn geworden in witte papieren vormpjes.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Van Loock Nancy

    Dit wordt een mooie maar vooral lekkere Valentijn… bacio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *