Home » Italiaans eten » Recepten » Kusjes uit Piemonte
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Kusjes uit Piemonte

Niet lang nadat de zon de Piemontese heuvels heeft wakker gekust, staan wij alweer verlekkerd naar een etalage vol zoetigheden te kijken. We zijn in Cherasco, een dorpje dat bekend staat om z’n baci – kusjes.

Pasticceria-Barbero-3

De chocoladekunstenaars van pasticceria Barbero maken hier sinds 1881 hun baci, ambachtelijke chocolaatjes met hazelnoten van pure chocolade en speciaal geselecteerde hazelnoten uit de omgeving, die eerst worden geroosterd en daarna in grove stukken gehakt. Natuurlijk proeven we er eentje, en we zijn meteen verkocht. Omdat er nog meer gegeten gaat worden vandaag houden we het bij één chocolaatje, maar we kunnen het niet laten om een paar zakjes mee te nemen. Kusjes uit Piemonte voor het thuisfront!

Zelf baci maken? Het recept van Barbero is geheim, maar laat weinig te raden over. Let op; zorg ervoor dat je ingrediënten van de best mogelijke kwaliteit gebruikt (het liefst natuurlijk uit Piemonte)!

Baci di Cherasco – chocolaatjes met hazelnoten

Baci-di-Cherasco

Ingrediënten
300 gram pure chocolade
2 el poedersuiker
200 gram geroosterde hazelnoten

Bereidingswijze
Breek de chocolade in stukken en laat ze, onder voortdurend roeren, au bain-marie smelten met de poedersuiker. Verspreid de hazelnoten tussen twee stukken bakpapier en stamp ze fijn. Let op: de hazelnoten mogen niet te fijn gemalen worden. Voeg de grof gehakte hazelnoten toe aan de gesmolten chocolade en roer nog even goed door. Maak twee eetlepels nat met warm water en gebruik die om steeds kleine toefjes van het chocolade-notenmengsel op een met bakpapier beklede snijplank of bakplaat uit te storten. Laat de chocolaatjes afkoelen in de koelkast en serveer ze als ze goed hard zijn geworden in witte papieren vormpjes.

 

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Van Loock Nancy

    Dit wordt een mooie maar vooral lekkere Valentijn… bacio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *