Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Panna cotta con amore

Vandaag delen we een heerlijk panna cotta-recept waarmee je volgende week je Valentijn kunt verrassen – al mag je het natuurlijk ook vanavond al op tafel zetten. Het recept komt uit de keuken van de Belgisch-Italiaanse Sarah.

panna-cotta-Valentijn

Toen Sarah enkele jaren geleden in Nederland kwam wonen, vond ze weinig informatie over de heerlijke zuiderse keuken. Daarom begon ze op 15 oktober 2014 een foodblog: South & Pepper, met een focus op de Italiaanse én de Belgische keuken. Verder vind je er ook kookboekrecensies, tips & tricks, stap-voor-stap-kookartikelen en nog meer food for thought.

Speciaal voor Valentijnsdag mogen we Sarahs panna cotta con amore met jullie delen. Hiervoor heb je (voor 2 personen) nodig: 250 ml room | 75 gram kristalsuiker | 1 vanillestokje | 4 eetlepels amaretto | 4 gelatineblaadjes | 150 gram verse bosbessen | 6 cantuccini | 40 gram amandelschilfers

Week de gelatineblaadjes. Verwarm de room op laag vuur en voeg er de suiker, de amaretto aan toe en roer met een garde. Schraap de vanille uit het vanillestokje en voeg toe aan de room. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze ook toe. Roer goed en zet nadien het vuur uit. Giet het roommengsel in twee leuke glaasjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Verkruimel de cantuccini en rooster de amandelen. Houd een tiental bosbessen aan de kant en verwarm de rest in een pannetje. Prak ze zodat er een rode saus ontstaat.

Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel er de cantuccini, en de amandelen over, daarna de warme bosbessensaus en garneer met nog enkele verse bosbessen.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.