Bestel Saskia's roman Het perfecte recept

Penne all’arrabbiata – pittige pasta met tomatensaus en pepertjes

Speciaal voor Valentijnsdag delen we een recept waarvan je geliefde in vuur en vlam zal staan – en dat geblust dient te worden met een heerlijke Italiaanse wijn: penne all’arrabbiata!

penne-arrabbiata-pasta-2

Wat heb je nodig?

Ingrediënten (voor zes personen): 500 gram penne | 500 gram ontvelde tomaten | 2 teentjes knoflook | 2 rode pepers | een paar blaadjes basilicum | 5 eetlepels extra vergine olijfolie | zout

peperoncino

Hoe maak je penne all’arrabbiata?

Hak de knoflook fijn en snijd de rode pepers in ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de peper. Voeg na een paar minuten de fijngeprakte tomaten en een snufje zout toe. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer twintig minuten koken. Roer af en toe door.

Voeg vlak voor het einde van de kooktijd een paar blaadjes basilicum toe. Kook in de tussentijd de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet af en meng de penne door de saus. Buon appetito!

Ontdek de leukste routes in Italiaanse steden!

Een reactie

  1. Goed idee! Dat gaat `m worden voor morgen…
    Buon San Valentino!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *