Home » Italiaans eten » Recepten » Chocolade/kastanjetaart
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Chocolade/kastanjetaart

In Het Meat Free Monday Kookboek vinden we een bijzondere taart met Toscaanse roots – maar dan net even anders.

chocoladekastanjetaart

Ingrediënten (voor 6-8 personen)

boter | cacaopoeder | 200 gram voorgekookte gepelde kastanjes | fijne kristalsuiker | 1 deciliter volle melk | vanille-extract | pure chocolade | 3 grote eieren |crème fraîche

Verhit de oven tot 180 graden Celsius. Vet een springvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem met beboterd bakpapier. Bestuif de vorm met 1 eetlepel cacao en schud het teveel eruit. Laat in een kleine koekenpan de kastanjes met 2 eetlepels fijne kristalsuiker en 1 deciliter volle melk op laag vuur pruttelen tot de kastanjes gaar zijn.

Pureer de inhoud van de pan in een foodprocessor glad. Roer er 1 theelepel vanille-extract door en laat de puree afkoelen. Smelt 100 gram boter en 150 gram gehakte pure chocolade in een vuurvaste schaal in de magnetron op lage stand of op een pan met net niet kokend water. Roer het mengsel glad en laat het iets afkoelen.

Klop de eieren met 75 gram kristalsuiker tot een dik, bleek mengsel dat in volume is verdubbeld. Spatel de kastanjepuree erdoor, gevolgd door het chocolademengsel. Giet het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak de taart 30 minuten op de middelste richel van de hete oven tot hij gerezen is en er bovenop een fijne korst zit.

Haal hem uit de oven, zet hem op een taartrooster en laat hem afkoelen. Het gebak zal iets inzakken en de korst kan barsten, maar dat hoort erbij. Bestuif hem met cacao en geef er crème fraîche bij.

Het Meat Free Monday Kookboek
Het Meat Free Monday Kookboek maakt het voor iedereen makkelijk om de stap naar één vegetarische dag per week te maken. Paul McCartney en zijn twee dochters Mary en Stella hebben recepten verzameld voor alle 52 weken van het jaar – with a little help from their friends, want onder anderen Jamie Oliver, Giorgio Locatelli, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Jeff Koons, Joanna Lumley, Kevin Spacey, Sheryl Crow leverden hun favoriete recepten en tips. Het Meat Free Monday kookboek bevat maar liefst 104 recepten: voor elke week van het jaar een voor- en hoofdgerecht óf een hoofd- en nagerecht. Hiermee willen de McCartneys mensen aanmoedigen een rol te spelen in het verlagen van onze ‘CO2-voetafdruk’, om aan te tonen dat een kleine verandering in onze manier van leven al een enorme positieve uitwerking heeft op de aarde.

Meat Free Monday Kookboek

Het Meat Free Monday Kookboek
recepten voor een dag zonder vlees
geselecteerd door Paul, Stella & Mary McCartney
ISBN 9789059564190
€ 24,95
Fontaine Uitgevers

Bekijk een voorproefje van Het Meat Free Monday Kookboek

Bestel Het Meat Free Monday Kookboek via deze link bij bol.com

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *