Home » Boeken: Lezen over Italië » Nogmaals Romeo en Julia
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Nogmaals Romeo en Julia

Vandaag nogmaals het verhaal van Romeo en Julia, maar dan voor kinderen – al is deze versie ook voor volwassenen de moeite waard!

Geen enkele literaire tekst heeft zoveel componisten geïnspireerd als het in 1597 voor het eerst verschenen toneelstuk Romeo en Julia van Shakespeare. De allerbekendste muzikale interpretatie is het ballet dat Sergei Prokofjev in 1935 componeerde. Het klassieke liefdesverhaal en de prachtige muziek zijn op unieke wijze gebundeld in Romeo en Julia, een prentenboek met cd dat vorig jaar verscheen in de succesvolle muziekboekjesreeks die uitgeverij Gottmer samen met Universal Music heeft ontwikkeld.

Auteurs Erik van Os en Elle van Lieshout hebben de essentie van het aloude en ingewikkelde liefdesverhaal prachtig weten te vangen in een prentenboek van 32 bladzijden. Ze hebben het verhaal daarmee toegankelijk gemaakt voor kinderen, en hoe! Tel daar de romantische en tragische scènes, die sprookjesachtig zijn opgetekend door Nederlands beroemdste illustratorenduo, Ingrid en Dieter Schubert, en de stem van Pierre Bokma bij op en je weet zeker dat je (klein)kinderen (en jij) ademloos zullen zitten luisteren, kijken en genieten!

De muziek wordt uitgevoerd door het Kirov Orkest onder leiding van Valery Gergiev, op Ciao tutti een klein voorproefje! Klik hier om te luisteren naar de eerste track: 01 De familie Montague en de familie Capulet

Meer lezen en luisteren kan met

Romeo en Julia van Prokofjev | Erik van Os & Elle van Lieshout (tekst) | Ingrid & Dieter Schubert (illustraties) | Pierre Bokma (stem) | Kirov Orkest o.l.v. Valery Gergiev (uitvoering) | ISBN 9789025746742 | € 16,95 | uitgeverij Gottmer

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Ik ben gek op kleinkinderen, ik heb er (pas) twee, die ademloos aan het luisteren zijn naar een mooi verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *