Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Cento Miglia – honderd mijlen door de Limburgse heuvels

Italië mag dan de Mille Miglia hebben, Nederland (of beter gezegd Limburg) heeft een eigen variant: de Cento Miglia. Deze rally door het Limburgse heuvellandschap wordt op 5 mei 2013 voor de vierde keer gereden.

CentoMiglia

In het speciaal voor de gelegenheid uitgegeven Cento Miglia Magazine vertellen initiatiefnemers Bas Hubers en Jérome Meijers over hun passie voor Italië en alles wat met dit land te maken heeft. Zeer herkenbaar, dus daar laten we jullie graag even van meegenieten:

‘Onafhankelijk van elkaar houden beide heren al jaren van Italië en alles wat met dit land te maken heeft – la dolce vita, het mooie weer, de Italiaanse keuken, het zuiderse temperament en natuurlijk la bella macchina. Het was dan ook een kwestie van tijd totdat deze heren elkaar eens een keer zouden ontmoeten. Dat gebeurde acht jaar geleden op de InterClassics-autobeurs in het MECC te Maastricht.’

CentoMiglia2

Op die plek ontstond ook het idee voor het organiseren van een heuse rally. ‘Een perfecte mix van relatiebeheer, commercie en gedeelde passie voor alles wat met Italië te maken heeft. Eigenlijk een logisch vervolg van wat we al exploiteerden tijdens de InterClassic-beurzen. Contact onderhouden met je bestaande klanten en nieuwe klanten enthousiast maken, ook tijdens de wat rustigere wintermaanden, in een perfecte ambiance.

In 2010 was het dan zover: de eerste editie van de Cento Miglia was een feit. ‘Dat was wel spannend, die eerste keer,’ beamen Jérome en Bas. ‘Achteraf bleek het een doorslaand succes te zijn, in eerste instantie bedoeld voor onze vaste klanten,’vertelt Bas. ‘Maar na de rally werden we door zo veel mensen benaderd of ze ook konden deelnemen aan de rally, dat we hebben besloten om de rally ook voor niet-klanten toegankelijk te maken,’ vervolgt hij. Het resultaat van afgelopen jaar: 150 equipes (plusminus 275 deelnemers, red.) uit alle windstreken! ‘Ongelofelijk!’ slaken Jérome en Bas in koor. ‘Ongelofelijk én fantastisch, toch? Dat hadden wij ook zeker niet verwacht,’ kijkt Jérome Bas vragend aan.

De voorbereidingen voor de vierde editie zijn op dit moment in volle gang. De route belooft wederom uitdagend te worden en is zelfs grensoverschrijdend! Geniet samen met ons en je Fiat 500- en Vespa-vrienden op zondag 5 mei 2013 van een mooie route, lekker eten en een goed glas wijn of natuurlijk een lekkere cocktail van Martini, en waan je voor een paar uurtjes in bella Italia!’

foto’s en tekst: Cento Miglia Magazine 

Wij proberen erbij te zijn, 5 mei aanstaande – om alvast weg te dromen bij deelname volgend jaar. Droom je er ook van om in een Fiat of op een Vespa door het zuidelijke heuvelland te rijden? Houd dan CentoMiglia.nl in de gaten voor de inschrijving voor 2014, de eerste lustrumeditie!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *