Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Eurochocolate tovert Perugia even om tot een waar chocoladeparadijs

Van 24 maart tot en met 2 april 2023 dompel je je in Perugia even helemaal onder in chocolade. De stad staat deze dagen namelijk helemaal in het teken van Eurochocolate, een smakelijk chocoladefestival met elke dag verschillende proeverijen en andere evenementen met chocolade in de hoofdrol.

Er zijn talloze proeverijen en workshops met chocolade in de hoofdrol en er zullen ook beelden van chocolade worden gemaakt. Op de website van Eurochocolate vind je een overzicht van alle festiviteiten die georganiseerd worden.

Echte chocoladeliefhebbers nemen natuurlijk ook een souvenir mee. Uiteraard is er genoeg chocolade om uit te kiezen, van bonbons tot repen, van simpel melk en puur tot gevuld met peper, likeur of nootjes.

Wil je een blijvender aandenken aan het chocoladegebeuren, breng dan een bezoek aan de Chocostore, aan het Piazza IV Novembre. Hier kun je allerlei gadgets kopen die van chocolade lijken te zijn gemaakt.

Slapen in stijl in het Chocohotel

Echte chocoladeliefhebbers blijven de hele week in Perugia om niets te missen van het festival. Slapen doe je dan natuurlijk in stijl in het Chocohotel, waar je het hele jaar door in Sjakies voetsporen kunt treden.

De verdiepingen zijn vernoemd naar chocoladesoorten, in alle kamers voert chocolade de boventoon (je slaapt er zelfs onder) en uiteraard kun je ook bij het ontbijt niet om chocolade heen. Gelukkig is het zwembad niet gevuld met chocolademelk, maar gewoon met water, zodat je de chocoladekilo’s nog enigszins in bedwang kunt houden…

Un Bacio da Perugia

Ga je binnenkort naar Perugia, maar niet tijdens het chocoladefestival? Niet getreurd, de echte chocoladefabriek, waar de Baci gemaakt worden, de populaire chocolade-hazelnootbonbons met als extraatje een spreuk over de liefde, is het hele jaar door geopend. Meer weten? Lees dan ook onze blog Un bacio da Perugia.

Van maandag tot en met vrijdag kun je er terecht voor rondleidingen en natuurlijk om te proeven van de beroemde chocoladekussen!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Wat een lekkere stad om in te wonen :)!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *