Home » Reizen door Italië » Sneak preview: Mijn Napels – een kleurrijke gids vol persoonlijke tips
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Sneak preview: Mijn Napels – een kleurrijke gids vol persoonlijke tips

Saskia stapt vanmiddag op het vliegtuig naar Napels. Niet alleen om pizza te proeven, sfogliatelle te snoepen en espresso’s te drinken, maar ook en vooral om inspiratie op te doen voor een nieuw boek.

Na het grote succes van Mijn Puglia  gaat Saskia nog een keer zuidwaarts voor een nieuw boek, dit keer met Napels – én de directe omgeving – in de hoofdrol! De cover onthullen we vandaag al:

Deze reisgids, die in april 2020 zal verschijnen, bundelt het mooiste van Napels en omstreken (met onder meer Procida, Ischia, Capri en de Amalfikust) in een kleurrijke gids vol persoonlijke tips. Je gaat samen met Saskia op ontdekking in Napels, een stad die elke dag weer weet te fascineren.

Saskia: ‘De meest bijzondere bezienswaardigheid van Napels is geen kathedraal, geen groots museum, geen monumentaal palazzo. Nee, de grootste bezienswaardigheid is simpelweg de stad zelf. Ik zal de ziel van Napoli blootleggen, zodat je net als ik van de stad gaat houden.

Van de nauwe straatjes met de bont gekleurde was die tussen de huizen hangt, van de buren die elkaar via het balkon de laatste roddels toevertrouwen en van de vele Maria-altaartjes (met af en toe een Maradona die de plaats van Madonna inneemt). Van het lawaai en de chaos, van de geur van sterke espresso’s en vers gebakken pizza, van voetballende jongetjes en pizzabakkers die jongleren met het deeg…

Napels is Italië in het kwadraat. Het is een zinderende stad, die bruist van het leven, of je nu in een restaurant zit of op straat loopt. Anders dan de beroemde uitdrukking ‘Napels zien, en dan sterven’ doet vermoeden, laat Napels je beseffen dat je leeft. Intens, met al je zintuigen, met een ongekende energie – zeker als je mijn tips opvolgt en de geheime plekjes van Napels ontdekt.

Voor de rust neem ik je ook even mee de stad uit, naar de adembenemend mooie Amalfikust, een van de mooiste stukjes van de Italiaanse kustlijn. Nog kleurrijker zijn de eilanden Capri, Ischia en Procida, pareltjes voor de kust van Napels en ideaal voor een dagtripje of een lang weekend ontspannen. Ten slotte mag ook de Vesuvius niet ontbreken, met een bezoek aan Pompeï, Herculaneum en andere schatten aan de voet van de vulkaan, die de Napolitaanse levenslust vast onbewust aanwakkert…’

Mijn Napels wordt een persoonlijke reisgids, waarmee je onverwachte ontdekkingen zult doen in Napels en omgeving, binnen en buiten de gebaande paden. Want zoals Marcel Proust al schreef: ‘De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken van nieuwe landschappen, maar in het kijken met nieuwe ogen.’

Om de mooiste plekken en de beste adresjes te kunnen selecteren, is Saskia komende weken in Napels. Saskia: ‘Ik heb al een hele lijst gemaakt van al mijn favoriete plaatsen, verhalen en mensen die ik graag een plek wil geven in dit nieuwe boek. Maar natuurlijk hoor ik óók graag wat jij allemaal zou willen zien en lezen.

Tips zijn altijd welkom! Wat zou je graag terugzien in Mijn Napels? Welke plek mag absoluut niet ontbreken? Waar zou je graag meer over willen lezen? Laat me je persoonlijke suggesties, wensen en/of tips weten in een reactie onder aan deze blog of stuur me een e-mail via blog@ciaotutti.nl. Wie weet krijgt jouw favoriete plek dan ook een vermelding in Mijn Napels…

Tijdens het reizen zal ik ook al veel schrijven, want de deadline nadert met rasse schreden. Voor je alles kunt lezen, moet je nog wel even geduld hebben. Zoals ik aan het begin van deze blog al schreef, zal Mijn Napels in april 2020 verkrijgbaar zijn. In de tussentijd meekijken? Dat kan via Instagram, waar ik regelmatig foto’s en stories deel, al zal er op Ciao tutti zelf ook af en toe wat Napolitaanse inspiratie voorbijkomen…

Uiteraard zal ik te zijner tijd nog een aankondiging plaatsen, zodat je een (gesigneerd) exemplaar kan bestellen voor je volgend jaar naar Napels en omstreken reist!’

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

 1. Conchita van Dijk

  Buon giorno Saskia. We zijn op dit moment in Puglia (San Giovinazzo) voor een 2 weekse rondreis. Hebben al giga veel gezien en jouw boek is een enorm goede en leuke leidraad ge weest .iedere dag lees ik mij “in” voor de dag erna ! Complimenten en ik zie nu al uit naar je volgende boek! Ben 2 jaar geleden aan de Amalfi kust geweest en vond t weerzien met die kust weer fantastisch ! De laatste 4 jaar gaan we 2x per jaar naar Italië. Iedere keer weer een andere regio,SUCCES!!

 2. Boun giorno Saskia,

  Ik zie dat je een boek aan het schrijven bent over Napels en omgeving. We zitten in in september er net geweest, behalve op Capri. Procida en Ischa hebben we op de fiets gedaan, heel erg mooi!
  Het prachtige citroenpad hebben we gelopen in Amalfi.

  Maak er een mooi boek van er is genoeg te zien,

  Succes,

  Aly Brinkman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *