Home » Reizen door Italië » Bestel nu: Mijn Napels – een kleurrijke gids vol persoonlijke tips
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Bestel nu: Mijn Napels – een kleurrijke gids vol persoonlijke tips

Na het grote succes van Mijn Puglia reisde Saskia nog een keer zuidwaarts voor een nieuw boek, dit keer met Napels – én de directe omgeving – in de hoofdrol!

Mijn Napels verschijnt in de week van 6 april. Wil je Mijn Napels straks als eerste in huis hebben, om het tijdens de meivakantie meteen te gebruiken of om tijdig je vakantie uit te stippelen? Je kunt het boek vanaf nu bestellen, met desgewenst een persoonlijke boodschap van Saskia.

Bestel een gesigneerd exemplaar van Mijn Napels

Mijn Napels bundelt het mooiste van Napels en omstreken in een kleurrijke gids vol persoonlijke tips. Je gaat allereerst samen met Saskia op ontdekking in Napels, een stad die elke dag weer weet te fascineren.

Saskia: ‘De meest bijzondere bezienswaardigheid van Napels is geen kathedraal, geen groots museum, geen monumentaal palazzo. Nee, de grootste bezienswaardigheid is simpelweg de stad zelf. Ik zal de ziel van Napoli blootleggen, zodat je net als ik van de stad gaat houden.

Van de nauwe straatjes met de bont gekleurde was die tussen de huizen hangt, van de buren die elkaar via het balkon de laatste roddels toevertrouwen en van de vele Maria-altaartjes (met af en toe een Maradona die de plaats van Maria inneemt). Van het lawaai en de chaos, van de geur van sterke espresso’s en vers gebakken pizza, van voetballende jongetjes en pizzabakkers die jongleren met het deeg…

Napels is Italië in het kwadraat. Het is een zinderende stad, die bruist van het leven, of je nu in een restaurant zit of op straat loopt. Anders dan de beroemde uitdrukking ‘Napels zien, en dan sterven’ doet vermoeden, laat Napels je beseffen dat je leeft. Intens, met al je zintuigen, met een ongekende energie – zeker als je mijn tips opvolgt en de geheime plekjes van Napels ontdekt.

Voor de rust neem ik je ook even mee de stad uit, naar de adembenemend mooie Amalfikust, een van de mooiste stukjes van de Italiaanse kustlijn. Nog kleurrijker zijn de eilanden Capri, Ischia en Procida, pareltjes voor de kust van Napels en ideaal voor een dagtripje of een lang weekend ontspannen.

Ten slotte mag ook de Vesuvius niet ontbreken, met een bezoek aan Pompeï, Herculaneum en andere schatten aan de voet van de vulkaan, die de Napolitaanse levenslust vast onbewust aanwakkert…’

Mijn Napels is een persoonlijke reisgids, waarmee je onverwachte ontdekkingen zult doen in Napels en omgeving, binnen en buiten de gebaande paden. Want zoals Marcel Proust al schreef: ‘De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken van nieuwe landschappen, maar in het kijken met nieuwe ogen.’

Bestel een gesigneerd exemplaar!
Als lezer van Ciao tutti kun je een gesigneerd exemplaar van Mijn Napels bestellen. Klik hiervoor op onderstaande button en vul je gegevens (en eventueel een gewenste signeertekst) in.

Bestel een gesigneerd exemplaar van Mijn Napels

Saskia zal de bestelde boeken meteen na verschijning in de week van 6 april signeren en op de post doen. Mocht je in april al naar Napels gaan, laat het weten bij je bestelling, dan gaat jouw boek met de eerste lichting op de post.

Live signeersessie tijdens Ciao Tongeren
Op zondag 3 mei zal Saskia aanwezig zijn tijdens Ciao Tongeren in het Belgische Tongeren. Uiteraard mét een stapel Mijn Napels, dus ze signeert ook dan graag een exemplaar voor je!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

4 reacties

 1. Boun giorno Saskia,

  Ik zie dat je een boek aan het schrijven bent over Napels en omgeving. We zitten in in september er net geweest, behalve op Capri. Procida en Ischa hebben we op de fiets gedaan, heel erg mooi!
  Het prachtige citroenpad hebben we gelopen in Amalfi.

  Maak er een mooi boek van er is genoeg te zien,

  Succes,

  Aly Brinkman.

 2. Conchita van Dijk

  Buon giorno Saskia. We zijn op dit moment in Puglia (San Giovinazzo) voor een 2 weekse rondreis. Hebben al giga veel gezien en jouw boek is een enorm goede en leuke leidraad ge weest .iedere dag lees ik mij “in” voor de dag erna ! Complimenten en ik zie nu al uit naar je volgende boek! Ben 2 jaar geleden aan de Amalfi kust geweest en vond t weerzien met die kust weer fantastisch ! De laatste 4 jaar gaan we 2x per jaar naar Italië. Iedere keer weer een andere regio,SUCCES!!

 3. Ik zou het boek graag bestellen maar vind de verzendingskosten erg hoog. Kan ik het boek ook in een boekhandel kopen of in Nederland laten toekomen?

 4. Ciao Anny,
  helaas zijn dat de exacte kosten die PostNL rekent voor verzending naar België, daar gaat geen cent van in onze ‘spaarpot’. Maar het boek zal zeker vanaf half april ook in de boekhandel te koop zijn (of in elk geval te bestellen). Je kunt bij bestelling een verzendadres naar keuze invoeren, dus dat kan ook een adres van bijvoorbeeld vrienden in Nederland zijn.
  Hartelijks,
  Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *