Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Porta del Cielo – in de zevende hemel in de Duomo van Siena

Terwijl Saskia als jullie dit lezen echt in de zevende hemel is (want haar dag begint vandaag met een ballonvaart over de Chianti), nemen we jullie alvast even mee naar de hemel die we gisteren bezochten in Siena.

Daar is namelijk sinds kort, net als vorig jaar, het bovenste gedeelte van de Duomo geopend voor bezoekers. De locals hebben dit heel mooi La Porta del Cielo genoemd, de hemelpoort.

Duomo-Siena (2)

Spiraalvormige trappen leiden je hemelwaarts in de kerk, zodat je een schitterend zicht hebt op alle architectuurwonderen in de Duomo, met onder andere het glas-in-loodraam van Duccio di Buoninsegna en de prachtige koepel.

Duomo-Siena (3)

Dit is wederom een unieke gelegenheid en zowel letterlijk als figuurlijk een stap dichter naar de hemel. Wij zagen het nu voor de tweede keer maar waren net zo onder de indruk als vorig jaar. Je ontdekt steeds nieuwe details van deze bijzondere hemel!

The main cathedral (duomo) in Siena Italy, with its dome and tall striped tower.

Als je de ‘hemel’ van de Duomo bezichtigen, vind je meer informatie over een bezoek aan het complex van de Duomo van Siena op de website van Opera Duomo Siena.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *