Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

In een luchtballon over Toscane

Sommige dagen hebben een gouden randje. Afgelopen donderdag was zo’n dag, dankzij een wel heel bijzondere ervaring die we mochten beleven: een ballonvaart over Toscane, onder leiding van Pascal Goldschmidt van Tuscany Ballooning!

ballonvaart-Toscane (8b)

Vorig jaar februari maakten we een bucket list met 15 bijzondere dingen die we graag nog eens zouden meemaken. Op nummer 5 prijkt de ballonvaart, die wij nu kunnen afstrepen maar die jullie absoluut op je wensenlijst moeten zetten! Waarom? Het was zo’n onbeschrijflijke ervaring, dat we er eigenlijk nog steeds van onder de indruk zijn. Daarom vandaag een bijzondere fotoreportage van een van de hoogtepunten van onze blog tour door Toscane:

ballonvaart-Toscane (1)langzaam wordt de ballon gevuld met hete lucht
ballonvaart-Toscane (3) ballonvaart-Toscane (4) ballonvaart-Toscane (5)daar gaat’ie: de ballon is van de grond!ballonvaart-Toscane (6)nog een laatste controle…ballonvaart-Toscane (7)en een afscheidszoen van beide luchtballons…ballonvaart-Toscane (8)voor wij aan boord mogen!ballonvaart-Toscane (8a)ballonvaart-Toscane (8c) ballonvaart-Toscane (8d)ballonvaart-Toscane (9)met enige regelmaat wordt de ballon voorzien van nieuwe hete luchtballonvaart-Toscane (11) ballonvaart-Toscane (12)onze collega-ballonvaarders gaan voor ons uitballonvaart-Toscane (13) ballonvaart-Toscane (14) ballonvaart-Toscane (15) ballonvaart-Toscane (16) ballonvaart-Toscane (17) ballonvaart-Toscane (18)mooi gekleurde boomgaarden en uitgestrekte wijngaarden gezien van bovenaf ballonvaart-Toscane (18a) ballonvaart-Toscane (18b) ballonvaart-Toscane (19)haasje over met de andere luchtballon, die onder ons door zweefdeballonvaart-Toscane (20) ballonvaart-Toscane (21) ballonvaart-Toscane (24)ons volgteamballonvaart-Toscane (25) ballonvaart-Toscane (26) ballonvaart-Toscane (27)ook van bovenaf gezien maken cipressen een bijzondere indrukballonvaart-Toscane (28)en dan ineens zagen we bekend terrein: Piazza Pinokkio!
ballonvaart-Toscane (29) ballonvaart-Toscane (30)helaas konden we Martijn en Angelique niet zien van zo hoog…ballonvaart-Toscane (31)…maar wel de school van Jeroenballonvaart-Toscane (32) ballonvaart-Toscane (33)tja, en toen landden we dankzij de wind een veld te ver: midden in de maïsballonvaart-Toscane (34)Pascal Goldschmidt maakt de laatste notities van een geslaagde vluchtballonvaart-Toscane (35) ballonvaart-Toscane (36)terwijl wij door zijn vrouw alvast worden getrakteerd op mimosa (prosecco met vruchtensap) en een heerlijk ontbijt
ballonvaart-Toscane (37) ballonvaart-Toscane (38)

We verkeren nog altijd een beetje in de zevende hemel, zoals jullie kunnen begrijpen, en genieten volop na van deze indrukwekkende vlucht. Wil je Toscane ook een keer van bovenaf zien? Neem dan contact op met Pascal Goldschmidt van Tuscany Ballooning. Het is niet goedkoop (je betaalt € 270,- per persoon voor een normale vlucht) en uiteraard weersafhankelijk, maar absoluut een unieke ervaring die op je bucket list hoort!

Met dank aan collega-bloggers Luciana Misura en James Martin voor de foto’s van Saskia in de zevende hemel – en aan het team van My Tuscan Experience voor deze geweldige belevenis!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Prachtig! Zou wel eens hetzelfde willen doen, maar dan boven Piëmonte! Alvast maar beginnen sparen voor een bijzondere huwelijksverjaardag 🙂 al is rondrijden daar met onze Vespa’s ook al een fantastisch cadeau!!!

  2. Wat een geweldige ervaring Saskia! Heel erg mooi en dat je in de achtertuin bij Piazza Pinokkio terecht kwam, was natuurlijk wel heel apart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *